Σανγκάη: Αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 – Νέο λοκντάουν

Nέο αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων της Covid-19 που εμφανίζουν συμπτώματα, καθώς η χώρα επιβάλλει νέα λοκντάουν, ανέφερε h Σανγκάη,το οικονομικό κέντρο της Κίνας.

Η Οικονομική Ζώνη του Αεροδρομίου της Τσενγκτσόου, μια βιομηχανική περιοχή στην κεντρική επαρχία Χενάν που φιλοξενεί εγκαταστάσεις παραγωγής εταιρειών περιλαμβανομένης της Foxconn (μπορική επωνυμία της Hon Hai Precision Industry Co Ltd), προμηθευτή της Apple Inc, ανακοίνωσε την Παρασκευή 15/4, ένα λοκντάουν 14 ημερών «που θα προσαρμόζεται ανάλογα με την επιδημική κατάσταση».

Μόνο προσωπικό με πιστοποιητικά σε ισχύ, υγειονομικούς κωδικούς και απόδειξη πραγματοποίησης αρνητικών τεστ για Covid θα μπορούν να φύγουν από τη ζώνη στη διάρκεια της περιόδου αυτής των 14 ημερών, αν και «ειδικά οχήματα» θα μπορούν να ταξιδεύουν φυσιολογικά για επαγγελματικούς λόγους, ανέφεραν οι αρχές της οικονομικής ζώνης σε καταχώρισή τους σε επίσημο λογαριασμό του WeChat.

Η Foxconn δεν απάντησε αμέσως σε αιτήματα για σχόλιο.

Η ανακοίνωση έγινε ενώ η βορειοδυτική πόλη Σιάν ανακοίνωσε πως επιβάλλει προσωρινά μερικό λοκντάουν στους 13 εκατομμύρια κατοίκους της έπειτα από δεκάδες μολύνσεις με Covid-19 που καταγράφηκαν αυτό το μήνα.

Οι νέοι περιορισμοί σημαίνουν αναταράξεις σε εκτεταμένες αλυσίδες προμηθειών που φαίνεται πιθανό να οδηγήσουν σε καθυστερήσεις σε αποστολές φορτίων από εταιρείες, περιλαμβανομένης της Apple. Οικονομολόγοι λένε επίσης πως οι περιορισμοί θα επιβαρύνουν τη φετινή οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η Σανγκάη, η οποία υπήρξε το επίκεντρο του τελευταίου ξεσπάσματος της επιδημίας στην Κίνα, ανέφερε σήμερα για τις 15 Απριλίου αριθμό ρεκόρ 3.590 κρουσμάτων με συμπτώματα και 19.923 ασυμπτωματικά κρούσματα. Ο αριθμός των ασυμπτωματικών κρουσμάτων είναι ελαφρώς αυξημένος από τα 19.872 που ήταν μία ημέρα νωρίτερα.

Στην Κίνα καταγράφηκαν την Παρασκευή 24.791 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 20.895 αφορούν ασυμπτωματικούς φορείς του ιού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας.

Οι αριθμοί αυτοί είναι ελαφρώς αυξημένοι σε σύγκριση με το προηγούμενο 24ωρο, όταν είχαν ανακοινωθεί επισήμως 24.268 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων 20.782 αφορούσαν ασυμπτωματικούς φορείς του ιού – τους οποίους οι κινεζικές υγειονομικές αρχές μετρούν ξεχωριστά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των 24.791 νέων κρουσμάτων προέρχεται από το οικονομικό κέντρο της Σανγκάης, που αποτελεί το επίκεντρο του νέου κύματος Covid-19 στην Κίνα. Η μεγαλούπολη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων, στην οποία έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown, κατέγραψε περίπου 23.513 νέες μολύνσεις.

Το τελευταίο 24ωρο, 2.818 ασθενείς που νοσηλεύονταν με Covid-19 πήραν εξιτήριο, ενώ 34.002 άνθρωποι βγήκαν από την καραντίνα στην οποία είχαν μπει ως «στενές επαφές» φορέων του ιού.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Xinhua

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος