Ρουμανία: Τουλάχιστον 9 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους σε νοσοκομείο στην Κωνστάντζα

Εννέα ασθενείς με COVID-19 έχασαν σήμερα τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της Ρουμανίας, όπου νοσηλεύονται πάσχοντες από την νόσο. Είναι η τρίτη φονική πυρκαγιά που εκδηλώνεται σε νοσοκομείο σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Πυροσβέστες κατέσβεσαν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε νοσοκομείο της ανατολικής πόλης Κωνστάντζα περίπου στις 10:55 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας σήμερα το πρωί, αφού κάλεσαν ενισχύσεις από γειτονικές κομητείες.

Οπτικό υλικό που δημοσιοποιήθηκε δείχνει ασθενείς να πηδούν από τα παράθυρα των χαμηλότερων ορόφων του νοσοκομείου και πυροσβέστες να μεταφέρουν ανθρώπους έξω από το κτίριο.

Ο μεταβατικός υπουργός Υγείας Τσέκε Ατίλα ανακοίνωσε ότι όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, στο νοσοκομείο βρίσκονταν 113 ασθενείς, ανάμεσά τους και δέκα στην ΜΕΘ. Πενήντα ασθενείς έχουν μέχρι στιγμής απομακρυνθεί και μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία.

Μέχρι χθες στα νοσοκομεία της Ρουμανίας νοσηλεύονταν πάνω από 12.100 ασθενείς με COVID-19, ανάμεσά τους 315 παιδιά και 1.364 ασθενείς σε ΜΕΘ. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Ρουμανία έφθασε χθες τα 12.032 και οι κλίνες των ΜΕΘ εξαντλούνται.

Η Ρουμανία έχει τον δεύτερο χαμηλότερο ρυθμό εμβολιασμού στην ΕΕ των 27 χωρών μελών.

Τον Φεβρουάριο, μια πυρκαγιά προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ασθενών σε ένα νοσοκομείο για πάσχοντες από COVID-19 στην πρωτεύουσα, το Βουκουρέστι.

Τον περασμένο Νοέμβριο δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια ΜΕΘ νοσοκομείου της κομητείας Πιάτρα Νεάμτ.

Ακόμη και πριν από την πανδημία το σύστημα υγειονομικής φροντίδας της χώρας βρισκόταν υπό πίεση εξαιτίας της διαφθοράς, ανεπαρκειών και της κομματικής διαχείρισης. Η χώρα έχει μια από τις λιγότερο ανεπτυγμένες υγειονομικές υποδομές.

Το κράτος έχει χτίσει ένα νοσοκομείο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, δαπανά τα λιγότερα χρήματα στην υγειονομική φροντίδα από τις χώρες της ΕΕ και δεκάδες χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές έχουν μεταναστεύσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος