Ρωσική στρατιωτική εταιρεία λανσάρει το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο

Η ρωσική στρατιωτική εταιρεία «Almaz Antej», γνωστή για την παραγωγή των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300, S-400 και S-500, δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες του ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα λανσάρει.

Το προκαταρκτικό όνομα του οχήματος είναι E-NEVA, όπου το πρώτο γράμμα προέρχεται από τη λέξη “electric” και NEVA από το ποτάμι στο St. Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, το μοντέλο θα έχει δύο βασικές εκδόσεις. Το πρώτο θα είναι ένα όχημα που θα κινείται με αέριο, θα διαθέτει ηλεκτρικό κιβώτιο ταχυτήτων, και θα μπορεί να καλύψει έως και 1000 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Η δεύτερη έκδοση θα είναι ένα υβριδικό ηλεκτρικό όχημα αερίου με σύστημα καυσίμου 52 λίτρων και μπαταρίες 70 kWh, το οποίο μπορεί να ανανεώνεται από το δίκτυο.​

Η τελική του ταχύτητα φθάνει τα 197 χιλιόμετρα την ώρα και ο χρόνος που απαιτείται για την επιτάχυνση από το μηδέν έως στα 60 χιλιόμετρα την ώρα είναι 2,7 δευτερόλεπτα.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με σύστημα πολυμέσων με ψηφιακό πίνακα οργάνων, οθόνη «head up» στο παρμπρίζ και οθόνη αφής 15 ιντσών. Ο όγκος του πορτμπαγκάζ ανέρχεται σε 610 λίτρα.

Εκτός από την έκδοση με ηλεκτροκινητήρα, το «Almaz Antej» θα κατασκευάσει και υβριδικές εκδόσεις – με κινητήρα αερίου ή υδρογόνου. Η σειριακή, ​μαζική παραγωγή αναμένεται τον επόμενο χρόνο.

Επιμέλεια: Γιελένα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος