Ρωσία: Το ρωσικό πυρηνικό δόγμα είναι αμυντικό και δεν επιδέχεται άλλη ερμηνεία

Array

Το ρωσικό πυρηνικό δόγμα είναι καθαρά αμυντικό και δεν μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά, υποστήριξε  ο Αλεξάντερ Σεφτσένκο, μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς ότι η Μόσχα απειλεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

«Απαντώντας στη σημερινή απολύτως αβάσιμη κατηγορία ότι η Ρωσία φέρεται να απειλεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, θέλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι το ρωσικό δόγμα σε αυτόν τον τομέα είναι καθαρά αμυντικό και δεν υπόκειται σε καμία ευρύτερη ερμηνεία». είπε στη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αφιερωμένη στην έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) για το 2022, αναφέρει η TASS.

Ο Σεφτσένκο ανέφερε ότι η Ρωσία είναι σταθερά προσηλωμένη στην αρχή ότι δεν μπορεί να υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και ότι, ως εκ τούτου, δεν πρέπει ποτέ να ξεκινήσει. 

«Αυτή η αρχή επιβεβαιώθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2022 από τους εκπροσώπους των πέντε πυρηνικών δυνάμεων στην κοινή τους δήλωση. Η δέσμευση σε αυτή την αρχή επιβεβαιώθηκε και πάλι στις 2 Νοεμβρίου στη ρωσική δήλωση για την πρόληψη του πυρηνικού πολέμου», είπε ο Σεφτσένκο.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος