Ρωσία: Οι αρχές μπλοκάρουν την ιστοσελίδα του γαλλικού καναλιού Euronews

Tην πρόσβαση στην ιστοσελίδα του γαλλικού καναλιού Euronews μπλόκαρε η ρωσική ρυθμιστική αρχή για τα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, η Roskomnadzor μπλόκαρε την ιστοσελίδα του καναλιού euronews.com και τη ρωσική του έκδοση ru.euronews.com κατόπιν αιτήματος της Εισαγγελίας. Ο λόγος για αυτόν τον αποκλεισμό δεν διευκρινίστηκε.

Από την έναρξη της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, οι ρωσικές αρχές ενίσχυσαν σημαντικά τον έλεγχο στις πληροφορίες που μεταδίδονται μέσω διαδικτύου.

Σε πολλά ρωσικά και ξένα μέσα ενημέρωσης, όπως το BBC, απαγορεύτηκε η πρόσβαση και τα αμερικανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram χαρακτηρίστηκαν “εξτρεμιστικά” από δικαστήριο της Μόσχας τη Δευτέρα. Η πρόσβαση στο Twitter επίσης περιορίστηκε.

Την περασμένη εβδομάδα, η Roskomnadzor κατηγόρησε την Google και την υπηρεσία βίντεο του αμερικανικού κολοσσού, το YouTube, για “τρομοκρατικές” δραστηριότητες, πρώτο στάδιο προς έναν πιθανό αποκλεισμό.

Οι αρχές εισήγαγαν παράλληλα στις αρχές Μαρτίου δύο νέα ποινικά αδικήματα: το ένα για τη μετάδοση πληροφοριών που “δυσφημούν” τον ρωσικό στρατό, και το άλλο για τη μετάδοση “ψευδών” πληροφοριών για τα ρωσικά στρατεύματα. Το τελευταίο αδίκημα προβλέπει ποινές που φθάνουν έως 15 χρόνια κάθειρξης και ανησυχεί κυρίως τους διαφωνούντες και τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, που φοβούνται διώξεις για οποιαδήποτε καταγγελία της επίθεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος