Ρωσία: Πάνω από 5.500 θάνατοι από Covid-19 στη Μόσχα τον Ιούνιο

Η νόσος Covid-19 υπήρξε τον Ιούνιο η βασική ή συντρέχουσα αιτία για 5.527 θανάτους στη Μόσχα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Υγείας της ρωσικής πρωτεύουσας.

«Από την Covid-19 ως βασική αιτία θανάτου τον Ιούνιο πέθαναν 4.886 άνθρωποι. Από άλλες αιτίες αλλά συντρέχουσες με την Covid-19 πέθαναν τον Ιούνιο 641 άνθρωποι», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι «σε 291 περιπτώσεις ο κορονοϊός άσκησε ουσιαστική επίδραση στην εξέλιξη της κύριας νόσου και των θανατηφόρων επιπλοκών».

Η θνητότητα λόγω κορονοϊού στην Μόσχα, την 1η Ιουλίου ήταν 2,78%, εάν ληφθούν υπόψιν μόνο τα περιστατικά που ο κορονοϊός ήταν βασική αιτία θανάτου και 3,88% αν ληφθούν υπόψιν όλα τα περιστατικά όπου ο κορονοϊός ήταν βασική ή συντρέχουσα αιτία της νόσου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Διεύθυνση Υγείας της ρωσικής πρωτεύουσας επισημαίνει ότι συνολικά τον Ιούνιο καταγράφηκαν 16.271 θάνατοι. Σε σχέση με τον Ιούνιο του 2020 οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 3.145.

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνεται επίσης ότι τον Ιούνιο καταγράφηκε ένας μεγάλος αριθμός εισαγωγών βαριά νοσούντων ασθενών στα νοσοκομεία, σε καθημερινή βάση από 1.700 έως 1.900, και ότι η αύξηση αυτή οφείλεται πρωτίστως στην εξάπλωση της παραλλαγής «Δέλτα», «που είναι πιο μεταδοτική και προκαλεί βαρύτερης μορφής νόσηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος