ertnews.gr

“Türk Havayollari” αντί “Turkish Airlines” – Ο Ερντογάν μετονομάζει και τον εθνικό αερομεταφορέα της Τουρκίας

15/06 17:28
“Türk Havayollari” αντί “Turkish Airlines” – Ο Ερντογάν μετονομάζει και τον εθνικό αερομεταφορέα της Τουρκίας

Φωτογραφία: unsplash.com

Και στο εξωτερικό θα φέρει στο εξής την τουρκική ονομασία της η αεροπορική εταιρία “Turkish Airlines“, που θα λέγεται πλέον “Türk Havayollari“, όπως άλλωστε είναι η κατά λέξη μετάφραση, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η εθνική εταιρία θα πραγματοποιεί στο εξής τις διεθνείς πτήσεις της υπό την επωνυμία Türk Havayollari και όχι πλέον ως Turkish Airlines», είπε συγκεκριμένα ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έχει ήδη προχωρήσει σε σχετικό αίτημα στα Ηνωμένα Έθνη, για αλλαγή του ονόματος της χώρας του.

Ο Ερντογάν, που μιλούσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του ισλαμοσυντηρητικού AKP, ζήτησε επίσημα στις αρχές Ιουνίου από τον ΟΗΕ η Τουρκία να αναφέρεται στο εξής υπό το τουρκικό όνομά της “Türkiye”, το οποίο θέλει να καταστήσει ως ένα μοναδικό “εμπορικό σήμα” σε όλες τις γλώσσες για τις εξαγωγές.

Σημειώνεται ότι η ονομασία Türkiye επιτρέπει στη χώρα να απαλλαγεί από την αγγλική ονομασία της “Turkey” – σημαίνει «γαλοπούλα» – που προκαλεί χαμόγελα.

Η εταιρεία

Η Turkish Airlines, που εξυπηρετεί ήδη περισσότερους από 200 προορισμούς στον κόσμο σε όλες τις ηπείρους με σημείο αναχώρησης την Κωνσταντινούπολη, ανήκει κατά 49% στο τουρκικό κράτος.

Mετέφερε περισσότερους από 74 εκατ. επιβάτες το 2019 και 44,8 εκατ. το 2021 λόγω της πανδημίας, ενώ εκλέγεται τακτικά ως η καλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία από το 2011, σύμφωνα με διάφορους ιστοτόπους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version