“Καμπανάκι” από τη Ντοροτέ φον Λάερ για νέο κύμα πανδημίας το φθινόπωρο

Το ενδεχόμενο εμφάνισης νέου κύματος πανδημίας το φθινόπωρο, επισημαίνει η γνωστή καθηγήτρια ιολογίας της έδρας Ιολογίας του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Ίνσμπρουκ, Ντοροτέ φον Λάερ.

Η εκτίμησή της είναι ότι αναμένει ένα ήσυχο καλοκαίρι, ωστόσο, εάν επικρατήσουν σε αυτό το χρονικό διάστημα παραλλαγές του κορονοϊού στις οποίες οι μεμονωμένοι εμβολιασμοί δεν επιδρούν, το φθινόπωρο ίσως να είναι δύσκολο.

Ως εκ τούτου πρέπει κανείς να προετοιμαστεί για αυτό και, για παράδειγμα, να σχεδιάσει μετα-εμβολιασμούς με πιο αποτελεσματικά εμβόλια, ανέφερε σε συζήτηση στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, επισημαίνοντας ότι μία ειδική παραλλαγή της μετάλλαξης του ιού B.1.1.7., η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία, εξαπλώνεται επί του παρόντος στην Αυστρία.

Με αυτήν την παραλλαγή B.1.1.7-E484K, υπάρχει φόβος ότι οι εμβολιασμοί θα είναι λιγότερο αποτελεσματικοί, καθώς πρόκειται για ένα “ανοσολογικό μετάλλαγμα διαφυγής”, σημείωσε η Ντοροτέ φον Λάερ, διευκρινίζοντας ότι αυτός ο ιός δεν αναγνωρίζεται πλέον εύκολα από τα αντισώματα που σχηματίζονται μετά τον εμβολιασμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος