Πρόβλεψη Μπιλ Γκέιτς: Αυτές είναι οι μεγάλες αλλαγές που αφήνει στις ζωές μας η πανδημία

Ο Μπιλ Γκέιτς του οποίου οι προβλέψεις του από την αρχή της πανδημίας έχουν βγει αληθείς εκτιμά ότι θα «κοπούν» περισσότερες από το 30% των ημερών που ο κόσμος πήγαινε στο γραφείο προ του κορονοϊού, καθώς η τηλεργασία ήρθε για να μείνει.

Ο Μπιλ Γκέιτς είχε προβλέψει ότι θα υπάρξουν τα εμβόλια και τα οποία θα φέρουν ομαλοποίηση της κατάστασης μέσα στο 2021 και οριστικό τέλος της πανδημίας το 2022. Τώρα κάνει μία ακόμη πρόβλεψη – σε συνέδριο των NY Times – σχετικά με το ποιες θα είναι οι δύο μεγάλες αλλαγές που θα αφήσει πίσω του η εμφάνιση του κορονοϊού: Αναμένει τη συνέχιση της τηλεργασίας, η οποία όχι μόνο αποτελεί μέρος της καθημερινής εργασίας αλλά θα αποτελέσει σημαντική εναλλακτική μορφή απασχόλησης σε σχέση με τη δουλειά γραφείου καθώς και περιορισμό των επαγγελματικών ταξιδιών κατά περίπου 50%.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτιμά ότι οι μεγάλες επιπτώσεις που θα επιφέρει μια τέτοια πανδημία θα αφορά στην ακίνητη περιουσία και την πλήρη αλλαγή των συσχετισμών στις τιμές των ενοικίων. Εταιρείες-κολοσσοί θα αποσυρθούν από μεγάλα κτίρια, δομές και γραφεία (νοικιάζοντας μικρότερα), οι τιμές των οποίων αναμένεται να πέσουν δραματικά.

Επιπλέον, το κέντρο θα έχει μικρότερη ζήτηση για ιδιώτες ενοικιαστές, όπου έως τώρα οι εργαζόμενοι, ακόμη και οι πιο καλοπληρωμένοι, ξοδεύουν τεράστια ποσά για ενοίκια. Οι τιμές ενοικίων στο κέντρο των πόλεων θα μειωθούν κατακόρυφα και θα ανατείλει μια λογική εξισορρόπησής τους.

Πρόβλεψη Μπιλ Γκέιτς: Αυτές είναι οι μεγάλες αλλαγές που αφήνει στις ζωές μας η πανδημία
Το αισιόδοξο κομμάτι της πανδημίας σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς είναι η κινητοποίηση της επιστημονικής κοινότητας λόγω κορονοϊού και η πρωτοφανής χρηματοδότηση της έρευνας μας έδωσαν εργαλεία που μπορούν να ελέγξουν άμεσα μια ενδεχόμενη νέα πανδημία.

Πλέον θα ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, πώς να το κάνουμε και κυρίως μπορούμε να κινηθούμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Ακόμη και αν ο πλανήτης μπορεί να ζήσει άλλη μια νέα πανδημία μετά τον κορονοϊό, σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο φονική όσο η covid-19.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος