Πρώην αξιωματούχος του FBI κατηγορείται για συνεργασία με τον Ντεριπάσκα και παραβίαση κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Array

Ένας πρώην ανώτερος αξιωματούχος της Υπηρεσίας Εγκληματικών Ερευνών και Πληροφοριών των ΗΠΑ (FBI) Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ κατηγορήθηκε για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας λαμβάνοντας μυστικές πληρωμές από τον Ρώσο ολιγάρχη Όλεγκ Ντεριπάσκα, δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στο Μανχάταν, ένας πρώην ανώτερος αξιωματούχος του FBI κατηγορείται ότι διεξήγαγε έρευνα για λογαριασμό του Ντεριπάσκα εναντίον ανταγωνιστή ολιγάρχη με αντάλλαγμα μυστικές πληρωμές από τον Ντεριπάσκα, παραβιάζοντας τις κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία.

Ο ΜακΓκόνιγκαλ αναμένεται να εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν αργότερα σήμερα μαζί με τον Σεργκέι Σεστάκοφ, πρώην σοβιετικό διπλωμάτη που αργότερα έγινε πολίτης των ΗΠΑ και κατηγορείται επίσης για την υπόθεση.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο ΜακΓκόνιγκαλ, 54 ετών, εργάστηκε επίσης για λογαριασμό του Ντεριπάσκα το 2019 σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να αμφισβητήσει τις κυρώσεις εναντίον του.

Ο Ντεριπάσκα είναι ο ιδρυτής της ρωσικής εταιρείας αλουμινίου Rusal και ήταν μεταξύ περίπου δώδεκα Ρώσων ολιγαρχών και κυβερνητικών αξιωματούχων που μπήκαν στη μαύρη λίστα από την Ουάσιγκτον το 2018 ως απάντηση στη φερόμενη ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Το Κρεμλίνο και ο Ντεριπάσκα αρνήθηκαν κατηγορηματικά ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Πηγές: politika.rs/nypost.com/Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος