Προειδοποίηση για τη ζωή του Αλ. Ναβάλνι: “Κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή”

“Επιτρέψτε σε έναν γιατρό να δει τον πατέρα μου”, έγραψε στο Twitter η κόρη του Ναβάλνι, Ντάσα, φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ, εκφράζοντας φόβους ότι δεν θα αποτραπεί καρδιακή ανακοπή.

Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι βρίσκεται σε αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσει νεφρική ανεπάρκεια και η όρασή του επιδεινώνεται έπειτα από πάνω από δύο εβδομάδες απεργίας πείνας, ανακοίνωσε ιατρικό σωματείο που συνδέεται με τον πολιτικό της αντιπολίτευσης.

Ο 44χρονος πολέμιος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκίνησε να αρνείται να σιτιστεί στις 31 Μαρτίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση, όπως είπε, των σωφρονιστικών αρχών να του προσφέρουν την κατάλληλη φροντίδα για τον οξύ πόνο στην μέση και στο πόδι του.

Ο Ναβάλνι καταδικάστηκε σε φυλάκιση για 2,5 χρόνια τον Φεβρουάριο με αιτιολογία την παραβίαση των όρων αναστολής, κατηγορία που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν κατασκευασμένη.

Περίπου 80 διάσημοι συγγραφείς, ηθοποιοί, ιστορικοί, δημοσιογράφοι και σκηνοθέτες, ανάμεσά τους οι συγγραφείς Τζ.Κ Ρόουλινγκ και Σαλμάν Ρούσντι, υπογράφουν ανοιχτή επιστολή την οποία έστειλαν χθες στον Πούτιν και με την οποία τον καλούν να διασφαλίσει ότι ο Ναβάλνι θα λάβει την επείγουσα ιατρική φροντίδα που έχει ανάγκη.

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι δεν έχει δει κάποιες αποδείξεις ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε και τον έχει χαρακτηρίσει ανατρεπτικό στοιχείο υποστηριζόμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος