ertnews.gr

ΠΟΥ Ευρώπης: Υπερβολικές οι ελπίδες που εκφράζονται για το τέλος της πανδημίας

28/05 20:49
ΠΟΥ Ευρώπης: Υπερβολικές οι ελπίδες που εκφράζονται για το τέλος της πανδημίας

Απολαμβάνοντας μια μπίρα στην ιταλική πλευρά των γαλλοϊταλικών συνόρων — Φωτ. Αρχείου: AP Photo/Daniel Cole

Στρασβούργο — Ανταπόκριση Κώστας Δαβάνης

Να μην τρέφουν υπερβολικές ελπίδες για τον τερματισμό της πανδημίας προέτρεψε τους πολίτες σε συνέντευξη στο AFP σήμερα ο Περιφερειακός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Χανς Κλούγκε, σημειώνοντας πως η πανδημία δεν θα τελειώσει εάν δεν επιτευχθεί ελάχιστη κάλυψη του 70% με τον εμβολιασμό.

Τόνισε πως ο ρυθμός εμβολιασμού στην Ευρώπη είναι ακόμα πολύ αργός και είναι υψίστης σημασίας η ταχεία χορήγηση εμβολίων. «Ο καλύτερος φίλος μας είναι η ταχύτητα, ο χρόνος δουλεύει εναντίον μας», είπε χαρακτηριστικά  συμπληρώνοντας πως «πρέπει να γίνουμε γρηγορότεροι, πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των εμβολιασμών».

Ο Χανς Κλούγκε προειδοποίησε επίσης για το αυξημένο δυναμικό μετάδοσης νέων παραλλαγών, καθώς είναι γνωστό πως η ινδική παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική από τη βρετανική, η οποία με την σειρά της ήταν ήδη πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος.

Όσον αφορά την εξέλιξη των εμβολιασμών, ο Π.Ο.Υ ανακοίνωσε πως το 26% του πληθυσμού στην περιφέρεια των 53 χωρών έχει λάβει μέχρι στιγμής μια δόση εμβολίου, ενώ αντιστοίχως το 36,6% των ανθρώπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επίσης εμβολιαστεί κατά του ιού τουλάχιστον μία φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version