ΠΟΥ Ευρώπης: Υπερβολικές οι ελπίδες που εκφράζονται για το τέλος της πανδημίας

Στρασβούργο — Ανταπόκριση Κώστας Δαβάνης

Να μην τρέφουν υπερβολικές ελπίδες για τον τερματισμό της πανδημίας προέτρεψε τους πολίτες σε συνέντευξη στο AFP σήμερα ο Περιφερειακός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Χανς Κλούγκε, σημειώνοντας πως η πανδημία δεν θα τελειώσει εάν δεν επιτευχθεί ελάχιστη κάλυψη του 70% με τον εμβολιασμό.

Τόνισε πως ο ρυθμός εμβολιασμού στην Ευρώπη είναι ακόμα πολύ αργός και είναι υψίστης σημασίας η ταχεία χορήγηση εμβολίων. «Ο καλύτερος φίλος μας είναι η ταχύτητα, ο χρόνος δουλεύει εναντίον μας», είπε χαρακτηριστικά  συμπληρώνοντας πως «πρέπει να γίνουμε γρηγορότεροι, πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των εμβολιασμών».

Ο Χανς Κλούγκε προειδοποίησε επίσης για το αυξημένο δυναμικό μετάδοσης νέων παραλλαγών, καθώς είναι γνωστό πως η ινδική παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική από τη βρετανική, η οποία με την σειρά της ήταν ήδη πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος.

Όσον αφορά την εξέλιξη των εμβολιασμών, ο Π.Ο.Υ ανακοίνωσε πως το 26% του πληθυσμού στην περιφέρεια των 53 χωρών έχει λάβει μέχρι στιγμής μια δόση εμβολίου, ενώ αντιστοίχως το 36,6% των ανθρώπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επίσης εμβολιαστεί κατά του ιού τουλάχιστον μία φορά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος