ΠΟΥ: Μεγάλο και περίπλοκο το ξέσπασμα του κοροναϊού MERS στη Ν. Κορέα

Στη Νότια Κορέα το ξέσπασμα του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS) είναι «μεγάλο και περίπλοκο», ανέφερε σήμερα Σάββατο μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και πρόσθεσε ότι αναμένει πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα.

Ο ΠΟΥ διεξήγαγε μια επισκόπηση των στοιχείων από κοινού με υγειονομικούς αξιωματούχους της Νότιας Κορέας και εμπειρογνώμονες σχετικά με την αντίδραση των αρχών στο ξέσπασμα του MERS, που μέχρι σήμερα έχει προσβάλει 138 ανθρώπους και έχει στοιχίσει τη ζωή 14 εξ αυτών αφότου διαγνώστηκε το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού την 20ή Μαΐου.

Μια γυναίκα 68 ετών η οποία είχε προσβληθεί από τον ιό απεβίωσε σε ένα νοσοκομείο της Πιοντάνγκ, περίπου 65 χλμ. νότια της Σεούλ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με τις αρχές, και τα 14 θύματα είχαν ήδη υποκείμενα νοσήματα πριν μολυνθούν από τον κοροναϊό. Η 68χρονη έπασχε από υπέρταση και υποθυρεοειδισμό.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, οι 60 ασθενείς μολύνθηκαν στο ιατρικό κέντρο Samsung, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.
Δεν έχει παρασκευαστεί μέχρι σήμερα κανένα εμβόλιο, ενώ δεν υπάρχει θεραπεία για τον ιό, το ποσοστό θνησιμότητας του οποίου ανέρχεται σε περίπου 35%, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Πηγή: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος