Πως εξελίσσεται η παγκόσμια παραγωγή των εμβολίων

ανταπόκριση από το Στρασβούργο για την ΕΡΤ: Κώστας Δαβάνης

Με τις εταιρίες παραγωγής των εμβολίων ενάντια στον κορονοϊό, να αναφέρουν τα στοιχεία για το πώς εξελίσσεται η παραγωγή τoυ εμβολίου και τα άμεσα σχέδιά τους, συνεχίζεται ο εμβολιασμός σε παγκόσμια βάση και η προσμονή για την επιτάχυνση των ρυθμών του.

ASTRAZENECA: Όπως αναφέρει η εταιρία γίνεται παραγωγή σε 12 διαφορετικά γεωγραφικά σημεία. Επίσης υπάρχει δέσμευση για παγκόσμια και ισότιμη πρόσβαση σε τρία δισεκατομμύρια δόσεις χωρίς κέρδος με συμμαχίες με πάνω από 20 εταίρους πάνω από 15 χώρες όλες τις περιοχές του κόσμου. Στόχος είναι η παραγωγή 100 εκατομμυρίων δόσεων σε κάθε μήνα στον κόσμο και να προσφερθούν 200 εκατομμύρια από τον Απρίλιο.

Η μονάδα στην Ινδία θα συμβάλει στην COVAX στο πρώτο εξάμηνο 2021 με πάνω από 300 εκατομμύρια. Στην Ευρώπη η παραγωγή στην Ευρώπη και η αλυσίδα τροφοδοσίας έφερε λιγότερα αποτέλεσμα. Η εταιρία αναφέρει ότι κάνει ότι μπορεί για να προσφέρει 40 εκατομμύρια δόσεων το πρώτο τρίμηνο 21 και να επιτρέψει τον εμβολιασμό του 10% του ευρωπαϊκού πληθυσμού.

MODERNA:  Δέσμευση για αύξηση των δυνατοτήτων παραγωγής και για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουν σημαντικές νέες επενδύσεις. Αντιμετώπιση που πρώτου στελέχους που προέρχεται από την Νότια Αφρική και θα ξεκινήσει κλινική μελέτη σε ανθρώπους

Γίνεται συνεργασία με μεγάλες Ευρωπαϊκές εταιρείες στην Ισπανία και άλλες εταιρείες στη Γαλλία στο Βέλγιο. Κάθε εβδομάδα αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων που παράγονται. Η προμήθεια στην αγορά της Ευρώπης είναι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή με προσπάθεια να βρεθούν νέοι τρόποι για βελτίωση της παραγωγής, ενώ υπάρχει και πρόταση για άρση πατέντας.

CUREVAC: Η εταιρία δηλώνει ότι είναι στη φάση 3 στη Λατινική Αμερική και στην Ευρώπη, περιμένει αποτελέσματα στα μέσα Απριλίου για να έχει την έγκριση τελικά τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου.

Συμμετέχει σε πανευρωπαϊκό δίκτυο συνεργασίας σε πάνω από 15 χώρες σε όλη την Ευρώπη, με στόχο να φτάσει τα 300 εκατομμύρια δόσεις το 2021 και πάνω από 1 δις του χρόνου του 2022

Για τις μεταλλάξεις πρέπει να υπάρξει συνεργασία πρέπει να δούμε ποια μεταβλητή ποια μετάλλαξη πρέπει να ληφθεί υπόψη στην παραγωγή του mRNA και να ληφθεί υπόψη και η παρούσα αλλά και η μελλοντική κατάσταση. Το δεύτερο εξάμηνο θα προσπαθήσει να έχει εμβόλια για όλη την Ευρώπη για κάθε Ευρωπαίο.

NOVAVAX: Η εταιρία αναφέρει ότι το εμβόλιο έδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει μεταλλάξεις και της Μεγάλης Βρετανίας και της Νότιας Αφρικής ήδη από τον περασμένο μήνα με μία μελέτη που έγινε πρόσφατα. Φάνηκε ότι έχουμε 93% αποτελεσματικότητα στην Νότια Αφρική και 96 % κατά του ΗΒ Βασιλείου. Επίσης λειτουργεί εργοστάσιο στην δημοκρατία της Τσεχίας και στην Σουηδία και συνεργάστηκε με οργανώσεις στη Γερμανία την Ιρλανδία την Ισπανία την Ολλανδία και το Βέλγιο για να έχει τελικό προϊόν για ευρωπαϊκή αποθήκευση σε κανονικές θερμοκρασίες. Η παραγωγή Δόσεων μπορεί να φτάσει το 2021 σε δύο δισεκατομμύρια ετησίως και 150 εκατομμύρια το μήνα πρόθεση να παραδώσουμε άμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει ξεκινήσει η διαδικασία παρακολούθησης συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό φαρμάκων και βάση αυτής της διαδικασίας η εταιρεία πρόσθετες πληροφορίες μαζί με δεδομένα παραγωγής, θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της με τιμές λογικές και διανομή των εμβολίων. Δεν υπάρχει δευτερογενής αγορά εμβολίων ότι παράγεται παραδίδεται.

JoHNSON και JoHNSON: Παραγωγή 1 δις δόσεων 2021+ 2,5 δις δόσεις το 2022. Αναμονή έγκρισης σε ΗΠΑ, ΕΕ και ΠΟΥ εντός του Μαρτίου. Μετά την έγκριση άμεση παράδοση 200 εκ. σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν τρία σημεία παραγωγής μεγάλης κλίμακας σε ΗΠΑ, Ασία και Ευρώπη  και ετοιμάζονται επτά νέοι χώρους παραγωγής.

PFIZER: Αναφέρει ότι έχει 99,9% επιτυχία σε όλες τις αποστολές στην Ευρώπη, τις παραδόσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα έχει δεσμευθεί να παραδώσει 500 εκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2021.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος