ertnews.gr

Πολωνία: Η μεγαλύτερη φάτνη στον κόσμο από σπίρτα

10/01 11:55
Πολωνία: Η μεγαλύτερη φάτνη στον κόσμο από σπίρτα

Καλλιτέχνης στην Πολωνία, δημιούργησε το μεγαλύτερη στον κόσμο στον κόσμο φάτνη από σπίρτα, για τον Πάπα Φραγκίσκο. Παρόλα αυτά δεν του λείπει ακόμα ο ενθουσιασμός για δουλειά.

Τα τελευταία έργα του καλλιτέχνη με ειδικές ανάγκες, Przemysław Kozłowski, μπορούν να θαυμαστούν κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης στο Szubin (Κουγιάβικο-Πομερανικό βοεβοδάτο). Αυτή είναι μια ευκαιρία να γνωρίσετε τον καλλιτέχνη πριν πάτε στο Βατικανό. “Αυτή είναι μια σκηνή γέννησης με 20 520 σπίρτα, τα πλαϊνά τοιχώματα είναι διάτρητα, κάθε σπίρτο τοποθετείται με τσιμπιδάκια, υπάρχουν ήδη, για παράδειγμα, πέντε ή έξι στρώματα – ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τη δουλειά του σε μια συνέντευξη στο TVP3 Bydgoszcz.

Ο τηλεοπτικός σταθμός σημειώνει ότι αυτή είναι μόνο μία από τις 14 χριστουγεννιάτικες σκηνές γέννησης που δημιούργησε ο Kozłowski τον τελευταίο χρόνο. Για να δημιουργηθούν τα έργα κόλλησε πάνω από 300.000 σπίρτα.

“Κάθε κομμάτι είναι διαφορετικό, το καθένα έχει διαφορετικό μέγεθος, ακόμη και η οροφή είναι διαφορετική. Προσπάθησα να κάνω κάθε φάτνη διαφορετική” – λέει ο καλλιτέχνης.

Τα σπίρτα είναι όλη του η ζωή. Κολλάει χρόνια. Πριν από ένα χρόνο, δημιούργησε τη μεγαλύτερη σκηνή φάτνης στον κόσμο με πάνω από 260.000 σπίρτα.

Ο καλλιτέχνης έχει πάντα βοηθούς – τη μητέρα και τη σύζυγό του. “Επιλέγουμε τα σπίρτα μαζί με τη σύζυγο του  Μάγδα. Είμαι πολύ περήφανη για τον Przemek που έκανε μια τέτοια θυσία” – λέει η Barbara Kozłowska, η μητέρα του καλλιτέχνη.

Στις 14 Δεκεμβρίου πήγε στο Βατικανό, μαζί με την ομάδα TVP3 Bydgoszcz, για να παραδώσει τη μεγαλύτερη φάτνη από σπίρτα στον Πάπα Φραγκίσκο. “Θέλω να δείξω ότι όταν θέλεις κάτι και το ονειρεύεσαι, το όνειρό σου θα γίνει πραγματικότητα. Ευχαριστώ τον Θεό και όσους με βοηθούν. Ναί. Πραγματικά προσευχήθηκα για αυτή τη φάτνη…” – τονίζει ο καλλιτέχνης.

Επιμέλεια: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version