ertnews.gr

Πολωνία: Έτοιμη για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στα F-16 -Tι είπε ο υπ. Άμυνας για τη συνεργασία με τη Γερμανία

24/05 11:03
Πολωνία: Έτοιμη για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στα F-16 -Tι είπε ο υπ. Άμυνας για τη συνεργασία με τη Γερμανία

(AP Photo/Petr David Josek, file)

Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, Mariusz Blaszczak, δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα του «δεν έχει ξεκινήσει ακόμη» την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων για να μπορούν να χειρίζονται μαχητικά αεροσκάφη F-16, αν και δήλωσε ότι η Πολωνία «είναι έτοιμη» να αναλάβει αυτή την αποστολή, σύμφωνα με την ΕΦΕ.

Σε μια σειρά αναρτήσεων στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πολωνός υπουργός ανακοίνωσε ότι «οι εκπαιδευτές της πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι έτοιμοι να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς πιλότους στη χρήση αεροσκαφών F-16».

«Πρότεινα να γίνει αυτό στο πλαίσιο της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Ένωσης και προσφέρει την ευκαιρία να μειωθεί το κόστος μιας τέτοιας εκπαίδευσης», πρόσθεσε ο Blaszczak.

Ο Blaszczak ανακοίνωσε επίσης ότι συζήτησε στις Βρυξέλλες με τον Γερμανό Υπουργό Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, για την ίδρυση στην Πολωνία κέντρου logistics για τη συντήρηση και επισκευή αρμάτων μάχης Leopard που βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία και για τη δυνατότητα επέκτασης της παρουσίας των γερμανικών συστημάτων Patriot στο πολωνικό έδαφος».

Τον Ιανουάριο, τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot του γερμανικού στρατού άρχισαν να αναπτύσσονται στο πολωνικό έδαφος στις περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία.

Ο Blaszczak δήλωσε ότι ο Πιστόριους “θα πραγματοποιήσει σύντομα επίσκεψη στην Πολωνία” και ότι αυτό το θέμα θα συζητηθεί “λεπτομερώς” και από τις δύο πλευρές.

Πηγή: Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version