Πόλεμος στην Ουκρανία: Ναρκαλιευτικό εξοπλισμό αξίας 15 εκατ. δολαρίων προσφέρει ο Καναδάς

Array

Ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 15 εκατ. δολαρίων προσφέρει ο Καναδάς στην Ουκρανία, για την προμήθεια υλικού εντοπισμού και εξουδετέρωσης ναρκών και πυρομαχικών που δεν έχουν εκραγεί καθώς και άλλων επικίνδυνων υπολειμμάτων του πολέμου.

«Οι ουκρανικές αρχές εκτιμούν πως έχουν τοποθετηθεί νάρκες στο 30% της χώρας», τόνισε η καναδή υπουργός Εξωτερικών Μέλανι Ζολί κατά τη διάρκεια ομιλίας της χθες στο πανεπιστήμιο Κάρλτον στην Οτάβα.

Ο Καναδάς θα προμηθεύσει προστατευτικές στολές για να συμβάλλει στην προστασία των ουκρανών ειδικών στην άρση ναρκοπεδίων και χρηματοδότηση για προηγμένα συστήματα εξουδετέρωσης ναρκών από απόσταση, ειδικά σε μεγάλες περιοχές όπως χωράφια.

Τον Αύγουστο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε χρηματοδότηση 89 εκατομμυρίων δολαρίων για να εξοπλιστούν και να εκπαιδευτούν εκατό ομάδες άρσης ναρκοπεδίων για έναν χρόνο.

Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών παρομοίασε το έργο που καλούνται να φέρουν σε πέρας οι ουκρανικές αρχές με τις προσπάθειες στο Βιετνάμ, την Καμπότζη και το Λάος μετά τον πόλεμο στον οποίο ενεπλάκη ο στρατός των ΗΠΑ στη νοτιοανατολική Ασία τα χρόνια του 1960 και του 1970.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος