Παράταση καραντίνας για τον Πούτιν – «Βράζει από κρούσματα η Μόσχα»

ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως μεμονωμένα κρούσματα του COVID καταγράφονται τώρα στην υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, καθώς και σε άλλα τμήματα, γεγονός που οδηγεί σε επιπλέον μέτρα προφύλαξης για το Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος από τις 14 Σεπτεμβρίου βρίσκεται σε καραντίνα, καθώς δεκάδες υπάλληλοι από το περιβάλλον του αρρώστησαν από κορονοϊό.

Όπως εξήγησε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: “πρώτον, οι αριθμοί νέων κρουσμάτων αυξήθηκαν σταδιακά, ορισμένα μεμονωμένα κρούσματα της νόσου εξακολουθούν να εμφανίζονται στην υπηρεσία Τύπου και σε άλλα τμήματα. Ως εκ τούτου, πρόσθετες προφυλάξεις δεν θα βλάψουν. Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά , αυτό σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί σε μείωση της δραστηριότητας του προέδρου».

Αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων COVID στη Ρωσία

Η ημερήσια αύξηση των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από κορονοϊό στη Ρωσική Ομοσπονδία ανήλθε σε 21.438 κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της επιχειρησιακής έδρας, που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Γεγονός που σημαίνει πως σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα αυξήθηκαν κατά 1732 περισσότερα κρούσματα. Ο σημερινός αριθμός κρουσμάτων “επιστρέφει” την κατάσταση στα επίπεδα του Αυγούστου. Και ο αριθμός των θανάτων επίσης, σημείωσε αύξηση καθώς χθες ακόμα 820 πολίτες κατέληξαν Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων παρατηρήθηκε και στη Μόσχα.

Με τα νέα κρούσματα να φτάνουν τα 3445. Αριθμός που είναι ο υψηλότερος μετά τον Ιούλιο, ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών έχει σταθεροποιηθεί στις περισσότερες από 780 ανά ημέρα/ Αντίθετα 16.567 πολίτες έλαβαν εξιτήρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος