Πάπας Φραγκίσκος: Στο νοσοκομείο για επείγουσα εγχείρηση

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα χειρουργηθεί το απόγευμα λόγω κινδύνου εντερικής απόφραξης στην Πολυκλινική Τζεμέλι της Ρώμης, όπου μόλις χθες το πρωί μετέβη για ελέγχους.

Το μεταδίδει η Ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, η οποία τονίζει πως τα αποτελέσματα της χθεσινής αξονικής τομογραφίας έφεραν τους ιατρούς στο συμπέρασμα πως η εγχείρηση “θεωρείται επείγουσα”.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα και από το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας, το οποίο τονίζει πως ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας “νωρίς το απόγευμα θα υποβληθεί σε λαπαροτομία και πλαστική επέμβαση του κοιλιακού τοιχώματος με πρόσθεση υπό γενική αναισθησία”.

Πάντα σύμφωνα με την Αγία Έδρα, η επέμβαση “κατέστη αναγκαία λόγω μιας εγκλωβισμένης λαπαροκήλης που προκαλεί υπο-αποφράζοντα, επώδυνα και επιδεινούμενα υπο-ογκώδη σύνδρομα” και η παραμονή του Ποντίφικα στο νοσοκομείο αναμένεται πως θα διαρκέσει “αρκετές ημέρες”.

Ήδη στις 4 Ιουλίου 2021 ο 86χρονος Ποντίφικας είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στο παχύ έντερο, και πάλι για απόφραξη του εντέρου.

Ανταπόκριση Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος