ertnews.gr

Πάπας Φραγκίσκος: Στο νοσοκομείο για επείγουσα εγχείρηση

07/06 11:16
Πάπας Φραγκίσκος: Στο νοσοκομείο για επείγουσα εγχείρηση

(AP Photo/Alessandra Tarantino)

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα χειρουργηθεί το απόγευμα λόγω κινδύνου εντερικής απόφραξης στην Πολυκλινική Τζεμέλι της Ρώμης, όπου μόλις χθες το πρωί μετέβη για ελέγχους.

Το μεταδίδει η Ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, η οποία τονίζει πως τα αποτελέσματα της χθεσινής αξονικής τομογραφίας έφεραν τους ιατρούς στο συμπέρασμα πως η εγχείρηση “θεωρείται επείγουσα”.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα και από το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας, το οποίο τονίζει πως ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας “νωρίς το απόγευμα θα υποβληθεί σε λαπαροτομία και πλαστική επέμβαση του κοιλιακού τοιχώματος με πρόσθεση υπό γενική αναισθησία”.

Πάντα σύμφωνα με την Αγία Έδρα, η επέμβαση “κατέστη αναγκαία λόγω μιας εγκλωβισμένης λαπαροκήλης που προκαλεί υπο-αποφράζοντα, επώδυνα και επιδεινούμενα υπο-ογκώδη σύνδρομα” και η παραμονή του Ποντίφικα στο νοσοκομείο αναμένεται πως θα διαρκέσει “αρκετές ημέρες”.

Ήδη στις 4 Ιουλίου 2021 ο 86χρονος Ποντίφικας είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στο παχύ έντερο, και πάλι για απόφραξη του εντέρου.

Ανταπόκριση Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version