ertnews.gr

Ουγγαρία: «Κακό παράδειγμα» έδωσε ο Ζελένσκι λέγοντας ότι ο πύραυλος στην Πολωνία ήταν ρωσικός

Η Βουδαπέστη επικρίνει τον Ζελένσκι για τη στάση του στο περιστατικό με την πτώση του πυραύλου στην Πολωνία
16/11 21:30
Ουγγαρία: «Κακό παράδειγμα» έδωσε ο Ζελένσκι λέγοντας ότι ο πύραυλος στην Πολωνία ήταν ρωσικός

(AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Η ουγγρική κυβέρνηση ανέφερε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε «ένα κακό παράδειγμα» υποστηρίζοντας ότι ο πύραυλος που σκότωσε δύο ανθρώπους σε ένα πολωνικό χωριό κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία ήταν ρωσικός.

«Σε μια τέτοια κατάσταση, οι παγκόσμιοι ηγέτες μιλούν υπεύθυνα», είπε σε δημοσιογράφους ο Γκέργκελι Γκιούλιας, προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Αλλά «ο Ουκρανός πρόεδρος, κατηγορώντας αμέσως τους Ρώσους, έκανε λάθος, έδωσε ένα κακό παράδειγμα», πρόσθεσε, χαιρετίζοντας εν αντιθέσει την επιφυλακτική στάση που κράτησαν η Πολωνία και οι ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης (16/11) ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η έκρηξη που σκότωσε δύο ανθρώπους στην Πολωνία δεν προκλήθηκε από ουκρανικό πύραυλο.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δεν ήταν δικός μας πύραυλος», είπε, σύμφωνα με το Interfax Ukraine, προσθέτοντας πως η Ουκρανία πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στο σημείο της έκρηξης.

Είπε ακόμα ότι πιστεύει ότι η χθεσινή έκρηξη προκλήθηκε από ρωσικό πύραυλο, προσθέτοντας ότι βασίζει τα συμπεράσματά του σε αναφορές του ουκρανικού στρατού τις οποίες «δεν μπορεί παρά να εμπιστευθεί».

Ο Ζελένσκι θεωρεί πως θα έπρεπε ήδη να είχε επιτραπεί σε ουκρανούς εμπειρογνώμονες να μεταβούν στον τόπο της έκρηξης. «Έχουμε δικαίωμα να είμαστε στην ομάδα που έχει αναλάβει την έρευνα; Βεβαίως», είπε.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κίεβο, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε την Τετάρτη (16/11) ότι η Ρωσία δεν έχει κάνει καμία πρόταση για ειρηνευτικές συνομιλίες στο Κίεβο.

«Δεν επικοινωνούνε μαζί μας» δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version