Ουκρανία: Υπέκυψε και δεύτερος αστυνομικός (vid)

Σε τρεiς ανήλθε ο απολογισμός των νεκρών, μπροστά στη Βουλή του Κιέβου, αφού υπέκυψε στα τραύματα του και δεύτερος αστυνομικός.

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 140, ανάμεσα τους δημοσιογράφοι, διαδηλωτές και  ένστολοι  της Εθνοφρουράς που παγιδεύτηκαν στις αιματηρές συγκρούσεις  με ακροδεξιούς διαδηλωτές.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση, στο νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα,  φαίνεται ξεκάθαρα  ποιός  ευθύνεται για το θάνατο των αστυνομικών από έκρηξη χειροβομβίδας και μάλιστα  ο δράστης  συγκαταλέγεται  στους  18 από τους τριάντα συλληφθέντες που παραμένουν υπό κράτηση.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο που καταδίκασε τα επεισόδια ως αντι-ουκρανική πρόκληση,  ανακοίνωσε ότι  παρά τις εκρηκτικές διαμαρτυρίες, η Βουλή  υιοθέτησε με 265 ψήφους σε σύνολο 300, την επίμαχη συνταγματική  μεταρρύθμιση που χορηγεί επιπλέον αυτονομία σε φιλορωσικές αυτονομιστικές περιοχές και όπως τόνισε, υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.

Ωστόσο, μετά την υιοθέτηση της πρώτης ανάγνωσης, ακολουθεί και νέα ψηφοφορία υπό την απειλή νέων επεισοδίων.

Πρόκειται για μεταρρύθμιση που απαιτείται βάσει της υποστηριζόμενης από τη δυτική διπλωματία ειρηνευτικής συμφωνίας για την ανατολική Ουκρανία, όπου η ένταση στα σύνορα με τη Ρωσία διαρκεί 16 μήνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος