ΟΗΕ: Προειδοποιεί για ζοφερή περίοδο στην αγορά εργασίας

Array

Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν για μια ζοφερή περίοδο στην αγορά εργασίας. Η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, σύμφωνα με τους ειδικούς της, θα αναγκάσει περισσότερους εργαζόμενους φέτος να δεχτούν θέσεις εργασίας για τις οποίες αμείβονται λιγότερο.

Στην έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Εργασίας του ΟΗΕ αναφέρεται ότι, όλο και περισσότεροι άνθρωποι οδεύουν προς στη φτώχεια με την κρίση του κόστους ζωής και τις τιμές να αυξάνονται ταχύτερα από τα εισοδήματα. Επίσης τονίζεται ότι το επίπεδο της ανεργίας στον κόσμο αναμένεται να αυξηθεί. 

Όπως ακούγετε έντονα τελευταία, οι κύριες αιτίες αυτής της κατάστασης είναι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι δυσκολίες που δημιουργούνται από την πανδημία του κορονοϊού. 

«Μαζί, όλες αυτές οι αίτιες έχουν δημιουργήσει συνθήκες για υψηλό πληθωρισμό και χαμηλή οικονομική ανάπτυξη – για πρώτη φορά από το 1970», υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Οι χώρες που πλήττονται περισσότερο, σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι αυτές με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα. Η Ευρώπη έκλεισε μια δύσκολη χρονιά με ελάχιστη  μείωση του πληθωρισμού. Όμως, ενώ το κόστος ζωής εξακολουθεί να παραμένει εξαιρετικά υψηλό, η επιβράδυνση είναι ένδειξη ότι τα χειρότερα μπορεί να έχουν περάσει για τους κουρασμένους καταναλωτές. 

Τον περασμένο μήνα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά μισή μονάδα, επιβραδύνοντας τον ρυθμό ρεκόρ των αυξήσεων των επιτοκίων. Αυτή η πρακτική συνάδει με τις ενέργειες που αναλαμβάνονται από ομολόγους στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού.

Πηγή:Top Channel

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος