ertnews.gr

Έρευνα: Ο Τσαβούσογλου πιο επιτυχημένος υπουργός στην Τουρκία

Υψηλά ποσοστά που τον τοποθετούν στην πρώτη θέση, έλαβε ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε έρευνα για τον πιο επιτυχημένο υπουργό στην Τουρκία
29/07 13:57
Έρευνα: Ο Τσαβούσογλου πιο επιτυχημένος υπουργός στην Τουρκία

Ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατέλαβε την πρώτη θέση του πλέον επιτυχημένου υπουργού της τουρκικής κυβέρνησης σε έρευνα της τουρκικής Εταιρείας ASAL Research, L.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, ένα από τα ονόματα που ακούγεται περισσότερο από την αρχή της πανδημίας, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 3-8 Ιουλίου 2022 σε 26 επαρχίες της Τουρκίας μεταξύ αυτών η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα .Σε ερώτηση ποιο όνομα θεωρείτε το πιο επιτυχημένο από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της τουρκικής Προεδρίας, το 14,6% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι ο πιο επιτυχημένος υπουργός στην Τουρκία.  Ακολουθούν ο  υπουργός Υγείας με 12,3%, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στην τρίτη θέση με 11,5% και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού με 10,7%. Ο Αντιπρόεδρος  Φουάτ Οκτάι κατέλαβε την πέμπτη θέση με ποσοστό επιτυχίας μόνο 6,8%. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Οζντάγ και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βεντάτ Μπιλγκίν συγκεντρώνουν 3.3% και 2.9% αντίστοιχα.Πολύ χαμηλά ποσοστά εμφανίζουν ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού Μεχμέτ Ερσόϊ με 2,0%, ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ με 1.8%, ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν συγκεντρώνει μόνο 1.5% %, ακολουθούμενος από τον Υπουργό Γεωργίας και Δασοκομίας Βαχίτ Κιριτζί ενώ τελευταίος όλων είναι  ο Υπουργός Οικονομικών και Θησαυροφυλακίου Νουρεντίν Νεμπατί 1,2%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version