Ο Πούτιν ζητά αυστηροποίηση ελέγχων σε όσους καλούν ανηλίκους σε διαδηλώσεις

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών να αντιδράσουν εντός του νόμιμου πλαισίου στις προσπάθειες προσέλκυσης ανηλίκων παιδιών σε μη εξουσιοδοτημένες συγκεντρώσεις στους δρόμους.

«Το γεγονός πως ανήλικα παιδιά παρασύρονται σε παράνομες και μη εξουσιοδοτημένες συγκεντρώσεις στο δρόμο αποτελεί παραβίαση του νόμου», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος την Τετάρτη, στη διάρκεια ομιλίας του προς τη διευρυμένη συνεδρίαση του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε στην ανάγκη αυξημένης αποτελεσματικότητας ως προς την πρόληψη των αδικημάτων, κυρίως μεταξύ των νέων. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, υπάρχουν θετικές εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα αλλά το Υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του με συναδέλφους από άλλες υπηρεσίες για να παρακολουθεί τον χώρο του Διαδικτύου και να εντοπίζει πιο ενεργά εκείνους που επιδιώκουν να προσελκύσουν εφήβους προκειμένου αυτοί να διαπράξουν έκνομες ενέργειες. «Δυστυχώς, γνωρίζουμε τι είναι το διαδίκτυο και πώς χρησιμοποιείται για την προώθηση πράξεων εντελώς απαράδεκτου περιεχομένου, όπως είναι η διάδοση της παιδικής πορνογραφίας και η αυτοκτονία ανηλίκων παιδιών» τόνισε.

Στέλνοντας σαφές μήνυμα, επεσήμανε πως «οι ρωσικές αρχές δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνούν ότι είναι τα παιδιά μας που κακοποιούνται για εγωιστικούς λόγους και κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα».

Ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος