ertnews.gr

Ο Πούτιν επισκέφθηκε τη Μονή Κόνεβσκι στη λίμνη Λάντογκα (video)

01/08 17:28
Ο Πούτιν επισκέφθηκε τη Μονή Κόνεβσκι στη λίμνη Λάντογκα (video)

Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Επίσκεψη στη Μονή Κόνεβσκι στη λίμνη Λάντογκα πραγματοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Μονή Κόνεβσκι χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα.  Στη συνέχεια της ιστορίας της και με την πάροδο του χρόνου δυστυχώς καταστράφηκε και η εικόνα του περιήλθε, χωρίς ίχνος υπερβολής, σε άθλια κατάσταση.

Το 2016, ο Πούτιν επισκέφθηκε το μοναστήρι και έδωσε οδηγίες για την αποκατάσταση τόσο του Κυρίως Ναού, όσο και της Σκήτης στην οποία βρίσκεται η “Παναγιά η Κονέβσκαγια”.

Σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης, καθώς και εργασίες οι οποίες βασίστηκαν σε αρχειακά έγγραφα, τα οποία και επέτρεψαν να ανακατασκευαστεί ολόκληρο το συγκρότημα του μοναστηριού και η παρθένα ομορφιά του που συνοδεύει τη φήμη του. Η Μονή Κόνεβσκι αποκαταστάθηκε με έξοδα του ρωσικού ενεργαιακού κολοσσού “Rosneft”.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Ίγκορ Σέτσιν ξενάγησε τον Πούτιν στο μοναστήρι και του έδιεξε τις εργασίες οι οποίες έγιναν. Ο Πούτιν ήταν ευχαριστημένος με την επιθεώρηση του μοναστηριού, δηλώνοντας: «Φανταστικό».

Ο αρχηγός του κράτους επισκέφθηκε αρκετές εκκλησίες από τις εκκλησίες του μοναστηριού και άναψε κεριά τόσο υπέρ των ζώντων όσο και για τη μνήμη των θανόντων.

Ανταπόκριση – Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version