Ο Ποντίφικας Φραγκίσκος συναντήθηκε με πρόσφυγες που έφερε μαζί του το 2016

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής 

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας, σήμερα το πρωί και πριν αναχωρήσει από την Casa Santa Marta, ο Πάπας Φραγκίσκος χαιρέτισε περίπου 12 πρόσφυγες συνοδευόμενος από τον Ελεήμονά του, Καρδινάλιο Konrad Krajewski.

Οι μετανάστες, που τώρα διαμένουν στην Ιταλία, προέρχονται από τη Συρία, το Κονγκό, τη Σομαλία και το Αφγανιστάν. Έχουν περάσει από το κέντρο της Λέσβου τα προηγούμενα χρόνια και η Κοινότητα Sant’Egidio τους υποδέχτηκε κατά την άφιξή τους. Ανάμεσά τους, κάποιοι είχαν έρθει στην Ιταλία με τον Πάπα στην παπική πτήση το 2016.

Όπως αναφέρει το Γραφείου Τύπου ο Πάπας Φραγκίσκος, αφού αναχώρησε από το Βατικανό, κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο. Καθ’ οδόν, σταμάτησε στην Ενορία Santa Maria degli Angeli, κοντά στο αεροδρόμιο του Fiumicino, όπου προσευχήθηκε ενώπιον της εικόνας της Παναγίας του Loreto και συνάντησε περίπου 15 πρόσφυγες που φιλοξενούνται από την ίδια Ενορία.

Τέλος, πριν την αναχώρησή του, ο Ποντίφικας έστειλε μια εγκάρδια χαιρετιστήρια επιστολή στον Ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Sergio Mattarella, και στον Ιταλικό λαό, στους οποίους απευθύνει τις “ειλικρινείς ευχές γαλήνης και αμοιβαίας συνεργασίας για το κοινό καλό”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος