Ο Νίκος Κοτζιάς μεταξύ των 30 ξένων προσωπικοτήτων που θα τιμηθούν από τη Βόρεια Μακεδονία

Σκόπια – Ανταπόκριση: Νίκου Φραγκόπουλος

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των τριάντα προσωπικοτήτων που το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και ο υπουργός Μπουγιάρ Οσμάνι αποφάσισαν να τιμήσουν, στο πλαίσιο της επετείου των 30 χρόνων από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας το 1991.

«Φέτος, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας γιορτάζει την 30ή επέτειο ανεξαρτησίας της, που κηρύχθηκε το 1991. Με την ευκαιρία αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι, αποφάσισε να απονείμει διακρίσεις σε 30 ξένους ανώτερους αξιωματούχους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, πολιτικούς, διπλωμάτες και εμπειρογνώμονες, γνώστες της χώρας και της περιοχής. Με αυτήν την πράξη, προχωράμε σε μία συμβολική αναγνώριση της συμβολής τους στην εδραίωση της ανεξαρτησίας, της υποστήριξης και της βοήθειάς τους για την ολοκλήρωση της ευρωατλαντικής προοπτικής, καθώς και για την ενίσχυση της πολυεθνοτικής και πολυπολιτισμικής συνοχής της χώρας και της κοινωνίας μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Μεταξύ των τριάντα ξένων προσωπικοτήτων στους οποίους η Βόρεια Μακεδονία θα απονείνει διακρίσεις είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, ο πρώην Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Τζόρτζ Ρόμπερτσον, ο πρώην ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, Χαβιέ Σολάνα, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς.

Η σημερινή Βόρεια Μακεδονία αποσπάσθηκε τον Σεπτέμβριο του 1991 από τη σύσταση της τότε Γιουγκοσλαβίας και κήρυξε την ανεξαρτησία της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος