Ο νέος ήρωας του Μερσεϊσάιντ είναι Έλληνας

Ήταν η στιγμή του. Η ευκαιρία που κάθε ποδοσφαιριστής ψάχνει για να δικαιωθεί, να καταξιωθεί και να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης του προπονητή του. Και τα κατάφερε!

Ο 26χρονος διεθνής φουλ-μπακ της Λίβερπουλ, Κώστας Τσιμίκας, άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά που του έδωσε ο Κλοπ στο 111΄ του τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας και ήταν αυτός που στο Γουέμπλεϊ με το τελευταίο πέναλτι που εκτέλεσε χάρισε στην ομάδα του το 8ο τρόπαιο της ένδοξης ιστορίας της Λίβερπουλ, και το πρώτο από το 2006, στέλνοντας στα ουράνια τους πολυάριθμους φίλους μιας από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο!

Τα βρετανικά ταμπλόιντ ήδη πλέκουν το εγκώμιο του Έλληνα άσου. Ο ανταγωνισμός φυσικά στην 11άδα της Λίβερπουλ μπορεί να είναι μεγάλος και αδυσώπητος, ωστόσο ο Τσιμίκας απέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι είναι εκ των βασικών πρωταγωνιστών των επιτυχιών της φετινής Λίβερπουλ.

Η Λίβερπουλ στο εξής, όπως τραγουδάνε στο Άνφιλντ οι φίλοι της, δεν θα είναι ποτέ μόνη της, θα έχει στο πλευρό της τον νέο της ήρωα, τον Κώστα Τσιμίκα!

Ο νέος ήρωας του Μερσεϊσάιντ είναι ΈλληναςTι έγραψε η Mirror για τον Κώστα Τσιμίκα:

Ο ήρωας της Λίβερπουλ, Κώστας Τσιμίκας, που ήρθε από τον Ολυμπιακό το 2020, ρώτησε τον Γιούργκεν Κλοπ αν θα μπορούσε να εκτελέσει το έβδομο πέναλτι της ομάδας του στη διαδικασία με την Τσέλσι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.
Αποδείχθηκε ότι ήταν μια σοφή απόφαση, καθώς ο δημοφιλής Έλληνας αμυντικός θα πήγαινε να εκτελέσει το νικητήριο πέναλτι και θα χάριζε την απόλαυση της κατάκτησης του κυπέλλου μετά από μια σκληρή μάχη το απόγευμα του Σαββάτου.
Ο αριστερός μπακ – που αντικατέστησε τον Άντι Ρόμπερτσον στην παράταση – πανηγύρισε έξαλλα, καθώς η προσπάθειά του βρήκε τα δίχτυα, ενώ η «κόκκινη πλευρά» του Γουέμπλεϊ τρελάθηκε για το δεύτερο τρόπαιο της σεζόν (είχε προηγηθεί η κατάκτηση του Λιγκ Καπ). Μιλώντας μετά το ματς, ο Τσιμίκας εξήγησε πώς ζήτησε να εκτελέσει πέναλτι κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Κλοπ πριν από τα πέναλτι.
«Είναι πολύ, πολύ ιδιαίτερο για μένα», είπε στο BBC Sport. “Ο προπονητής με ρώτησε ποιο νούμερο θέλω. Λέω το νούμερο επτά. Με ρωτάει γιατί; Λέω ότι θέλω το νούμερο επτά. Και το νούμερο επτά μου έδωσε την ευκαιρία να κερδίσω το παιχνίδι.
Ο νέος ήρωας του Μερσεϊσάιντ είναι Έλληνας“Επιλέγω τη σωστή πλευρά και σκοράρω. Και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό. Θέλουμε να κερδίζουμε. Ο στόχος μας από την αρχή της σεζόν ήταν να το πετύχουμε, ελπίζουμε στο τέλος να είμαστε χαρούμενοι.”
Αν και ο Τσιμίκας ήταν εμφανώς ευχαριστημένος για την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας για τη Λίβερπουλ, ήθελε να υπενθυμίσει στους συμπαίκτες του ότι εξακολουθούν να αγωνίζονται σε δύο ακόμη διοργανώσεις: την Premier League και το Champions League.
«Τα δώσαμε απολύτως τα πάντα», πρόσθεσε. “Μεγάλα συγχαρητήρια στα αγόρια. Πρέπει να πανηγυρίσουμε σκληρά. Αλλά αύριο είναι η επόμενη μέρα, έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε. Έχουμε τα παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ και έχουμε τον μεγάλο τελικό”.

Ο Κώστας Τσιμίκας είναι ήδη αγαπητός στο Λίβερπουλ και τους πολυάριθμους φίλους της. Από χθες είναι και ο νέος ήρωας του Μέρσεϊσάιντ και το κέρδισε με την αξία του!
Καθώς οι φίλοι της Λίβερπουλ θα τραγουδούν στο εξής στο ΄Ανφιλντ το «You will never walk alone» θα ξέρουν ότι με τον Τσιμίκα θα έχουν έναν ακόμη λόγο να το τραγουδούν περήφανα!

Τι έγραψε η Express:

«Αντικατέστησε τον Άντι Ρόμπερτσον, ο οποίος υπέφερε από κράμπες και είναι πλέον θρύλος της Λίβερπουλ αφού σημείωσε το νικητήριο πέναλτι, με υποδειγματική ψυχραιμία, παρ΄ότι ήταν κάτω από πίεση.
Λατρεύεται από τους οπαδούς του συλλόγου του και έχει τεράστια συνεισφορά στην ομάδα του.»

Τalksport.com: “Ήταν το πρώτο του πέναλτι”

«Ο Έλληνας μπακ μπήκε αλλαγή στην παράταση για τον Γιούργκεν Κλοπ και έδωσε ξαφνικά τη νίκη στην ομάδα του.
Ο 26χρονος πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού δεν έδειξε κανένα ίχνος άγχους καθώς κέρδισε το παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια αποκάλυψε ότι ήταν το πρώτο πέναλτι στην καριέρα του.»

Μετάφραση-επιμέλεια: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος