Ο Μπιλ Γκέιτς κυκλοφορεί βιβλίο για να αποτραπούν άλλες πανδημίες

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος του οποίου το ίδρυμα έχει επικεντρωθεί στις προσπάθειες για την καταπολέμηση του κορονοϊού, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει στις 3 Μαΐου ένα βιβλίο σχετικά με το πώς να διασφαλιστεί ότι η πανδημία της Covid-19 θα είναι η τελευταία μεγάλη παγκόσμια μάστιγα.

«Όποτε βλέπω τα δεινά που έχει δημιουργήσει η Covid-19κάθε φορά που διαβάζω για τον τελευταίο απολογισμό θανάτων ή ακούω για κάποιον που έχασε τη δουλειά του ή όταν περνάω με το αυτοκίνητο από ένα σχολείο που είναι κλειστό,  δεν μπορώ παρά να σκεφτώ: Δεν πρέπει να το ξανακάνουμε αυτό», έγραψε σε μια ανάρτηση ανακοινώνοντας τη δημοσίευση του βιβλίου “How to Prevent the Next Pandemic” (Πώς να αποτρέψετε την επόμενη πανδημία).

Το βιβλίο θα αναφέρεται σε διδάγματα από την πανδημία, καθώς και σε εργαλεία και καινοτομίες που χρειάζονται για να σωθούν ζωές και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα άλλοι ιοί. Θα εκφράζει επίσης τις απόψεις του για τα εμβόλια και για το πώς ένιωσε ως στόχος θεωριών συνωμοσίας.

Τον Ιανουάριο του 2021, ο συνιδρυτής της Microsoft Corp περιέγραψε ένα φιλόδοξο σχέδιο για να σταματήσει η επόμενη πανδημία, ζητώντας μεταξύ άλλων ένα παγκόσμιο σύστημα προειδοποίησης.

Το Ίδρυμα Gates έχει ξοδέψει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της παγκόσμιας “απάντησης” στην πανδημία της Covid-19. Αυτά τα χρήματα πήγαν σε ομάδες όπως τα Αφρικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για να ενισχύσουν τους εμβολιασμούς στην υποσαχάρια Αφρική.

Πηγή: business-standard.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος