Νιγηρία: Επίθεση αυτοκτονίας από γυναίκες – καμικάζι

Τρεις ανήλικες καμικάζι βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις που σκότωσαν σήμερα το πρωί τουλάχιστον 13 ανθρώπους στην Νταματούρου, πρωτεύουσα της πολιτείας Γιόμπε, στη βορειοανατολική Νιγηρία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν” σε αυτές τις “επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν κοντά στον υπαίθριο χώρο προσευχής για την Άιντ” στην Νταματούρου, τις οποίες πραγματοποίησαν “τρεις ανήλικες καμικάζι“, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας Μάρκους Ντανλάντι, διευκρινίζοντας πως 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Γύρω στις 07:15 (09:15 ώρα Ελλάδας) μία πρώτη έκρηξη σημειώθηκε κοντά στον υπαίθριο χώρο προσευχής για την Άιντ ελ-Φιτρ, τη γιορτή που σηματοδοτει το τέλος της νηστείας του Ραμαζανιού, ακολούθησε μία δεύτερη έκρηξη σε απόσταση 500 μέτρων και στη συνέχεια μία τρίτη, σύμφωνα με τον Άχμαντ Αντάμου, έναν εθελοντή υπεύθυνο για την ασφάλεια ο οποίος προσέφερε βοήθεια στα θύματα.

Ο Αντάμου και μία ιατρική πηγή έκαναν επίσης λόγο για 13 νεκρούς.

Η πολιτεία Γιόμπε είναι μία από τις τρεις πολιτείες της βορειοανατολικής Νιγηρίας που έχουν υποστεί βαρύ πλήγμα από την Μπόκο Χαράμ. Η ισλαμιστική εξέγερση και η καταστολή της από τις νιγηριανές δυνάμεις έχουν προκαλέσει περισσότερους από 15.000 θανάτους και 1,5 εκατομμύριο εκτοπισμένους από το 2009.

Ο μήνας του Ραμαζανιού ήταν ιδιαίτερα φονικός φέτος, κυρίως με επιθέσεις ισλαμιστών την ώρα της προσευχής και επιθέσεις αυτοκτονίας σε τεμένη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος