Νεκρός στη θάλασσα βρέθηκε ο δημιουργός του «Yu-Gi-Oh!», Καζούκι Τακαχάσι

Ο Τακαχάσι Καζούκι, Ιάπωνας καλλιτέχνης manga, δημιουργός της σειράς κόμικς «Yu-Gi-Oh» βρέθηκε χθες νεκρός, σε ηλικια 60 ετών.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NHK της Ιαπωνίας ανέφερε ότι το άψυχο σώμα του Τακαχάσι Καζούκι εντοπίστηκε στη θάλασσα, περίπου 300 μέτρα από την ακτή του Νάγκο στο νησί Οκινάουα. Όπως μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ο Τακαχάσι Καζούκι φορούσε εξοπλισμό για κολύμβηση με αναπνευστήρα.

«Ερευνούμε την υπόθεση τόσο ως πιθανό ατύχημα όσο και ως έγκλημα», είπε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το BBC.

Η επιτυχία του «Yu-Gi-Oh!»

Ο Τακαχάσι Καζούκι το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Τακαχάσι Καζούο, ξεκίνησε ως καλλιτέχνης manga στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αλλά δεν σημείωσε μεγάλη επιτυχία μέχρι που δημιούργησε το «Yu-Gi-Oh!» σειρά manga για αγόρια το 1996. Η σειρά επικεντρώνεται σε ένα αγόρι που λύνει ένα αρχαίο παζλ και ξυπνά μέσα του ένα alter-ego, το οποίο λύνει τις αντιδικίες συμμετέχοντας σε παιχνίδια με κάρτες.

Το manga Yu-Gi-Oh! πρωτοκυκλοφόρησε στο περιοδικό Weekly Shonen Jump, όπου εκδιδόταν έως το 2004. Σύντομα, από το manga Yu-Gi-Oh! προέκυψαν ένα επιτυχημένο παιχνίδι καρτών, ένα τηλεοπτικό anime και μια τεράστια γκάμα παιχνιδιών και βιντεοπαιχνιδιών.

Το Yu-Gi-Oh! πιστοποιήθηκε από το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ως το παιχνίδι καρτών ανταλλαγής με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος