Νέα Υόρκη: Και δεύτερη φονική πυρκαγιά εντός Ιανουαρίου στο Μπρονξ

Mια γυναίκα έχασε τη ζωή της και εννέα άτομα τραυματίστηκαν στη Νέα Υόρκη από έκρηξη που τύλιξε στις φλόγες κατοικίες στο Μπρονξ. Πέντε αστυνομικοί είναι μεταξύ εκείνων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή καπνού.

Αδερφές άνω των 65 ετών και άλλη μια γυναίκα διασώθηκαν από ειδικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Οι δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και η τρίτη έχασε τη ζωή της.

Τα αίτια της έκρηξης της Τρίτης παραμένουν υπό διερεύνηση, ενώ υπήρξε αναφορά για διαρροή φυσικού αερίου.

«Αυτό το τρομακτικό γεγονός συνέβη περίπου 3 μίλια νότια της φονικής πυρκαγιάς σε 19όροφο κτίριο κατοικιών στις 9 Ιανουαρίου που άφησε 17 νεκρούς και αποδίδεται σε βραχυκύκλωμα από θερμάστρα», δήλωσε  ο δήμαρχος του Μπρον, Έρικ Άνταμς.

Ο επικεφαλής των πυροσβεστών ανακοίνωσε ότι τρεις κατοικίες καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ κάτοικοι της Νέας Υόρκης, είπαν ότι αρχικά πίστεψαν ότι χιόνιζε ενώ «έβρεχε στάχτη».

«Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο εδώ στο Νότιο Μπρονξ», δήλωσαν κάτοικοι, μιλώντας για κατοικίες «παραπήγματα» με εύφλεκτα υλικά και κόντρα πλακέ που «όπως τη δεκαετία του  ’70 και του ’80 έγιναν και πάλι παρανάλωμα του πυρός».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος