Νέα πυρκαγιά στη Γαλικία της Ισπανίας – 1.000 εγκλωβισμένοι από πλημμύρες στην Κοιλάδα του Θανάτου, στην Καλιφόρνια

Array

Στην απόκοσμη Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια, ένα από τα πιο θερμά και ξηρά σημεία του πλανήτη, σημειώθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες. Στην Ισπανία, στην περιφέρεια της Γαλικίας, νέα πυρκαγιά καίει δασικές εκτάσεις και οι αρχές απομακρύνουν εκατοντάδες πολίτες.

Τεράστιες πυρκαγιές μαίνονται εκτός ελέγχου στη Γαλικία της Ισπανίας απειλώντας σπίτια και αναγκάζοντας εκατοντάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν από τη μανία της φωτιάς. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει στάχτη 8 χιλιάδες στρέμματα δάσους, ενώ οι αρχές αύξησαν το συναγερμό, καθώς οι πύρινες φλόγες πλησιάζουν όλο και περισσότερο τις κατοικημένες περιοχές.

Στην Καλιφόρνια τώρα, μεγάλες πλημμύρες σαρώνουν την Κοιλάδα του Θανάτου, απειλώντας τουλάχιστον 1.000 ανθρώπους, καθώς τα αυτοκίνητα τους θάφτηκαν κάτω από τόνους νερού και δρόμοι έκλεισαν γύρω από το γνωστό πάρκο. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματίες, όμως 1.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο πάρκο και είναι αδύνατο να βγουν και δεκάδες αυτοκίνητα θάφτηκαν κάτω από μπάζα και τόνους λάσπης.

Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος