Νέα προειδοποίηση της Μόσχας για επέμβαση στο Αφγανιστάν

Έτοιμη να επέμβει στρατιωτικά στο Αφγανιστάν βρίσκεται η Μόσχα. Την ίδια στιγμή ύστερα από το επείγον αίτημα που υπέβαλλε το Τατζικιστάν από χθες για στρατιωτική συνδρομή στον Οργανισμό της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας, οι εξελίξεις φαίνεται να είναι ραγδαίες.

Χωρίς περιστροφές ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικώ Σεργκέι Λαβρόφ από το Βλαδιβοστόκ ξεκαθάρισε πως είναι προφανές πως η Ρωσία θα προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση στο Αφγανιστάν σε πρίπτωση που αυτό απαιτηθεί. Με την προοπτική αυτή της στρατιωτικής επόμβασης στο Αφγανιστάν να μοιάζει πιθανότερτη από ποτέ, ο Οργανισμός για την Συνθήκη Συλλογικής Ασφάλειας, που απαρτίζεται από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, το Τατζικιστάν, την Αρμενία και το Καζαχστάν, θα εξετάσει άμεσα την στατιωτική απάντηση που θα δώσει στο Τατζικιστάν σε περίπτωση που οι προκλήσεις από τους Ταλιμπάν συνεχιστούν.
Μέχρι να αποσφαινιστεί αν η στρατιωτική επιστροφή της Ρωσίας στο Αφγανιστάν ύστερα από 31 χρόνια θα είναι αποκλιετικά μέσω αεροπορικών βομβαρδισμών ή αν αυτοί θα συνοδευτούν και με χερσαία επέμβαση, ο Σεργκέι Λαβρόφ αφού υποστήριξε πως η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν αποτελεί παραδοχή ήττας, δεν έκρυψε την ανησυχία για την ανασύνταξη του Ισλαμικού Κράτους.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος