Να ψηφίσει τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου καλεί τη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Ομπάμα

Στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χθες πως η Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση της και να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου (ΤΑΑ), η οποία αποτελεί «πακέτο» με μια «διαδικασία ταχείας έγκρισης» αποφάσεων για το διμερές εμπόριο.

«Καλώ την Βουλή των Αντιπροσώπων να ψηφίσει τη συμφωνία ΤΑΑ το γρηγορότερο δυνατόν, ώστε να τα υπογράψω από κοινού», ανακοίνωσε ο Ομπάμα, σημειώνοντας πως μπορεί να βοηθήσει 100 χιλιάδες εργαζόμενους το χρόνο.

Νωρίτερα χθες, οι εκπρόσωποι του Δημοκρατικού κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων αρνήθηκαν να παραχωρήσουν στην αμερικανική κυβέρνηση τις διευρυμένες εξουσίες που ζητούσε για να ολοκληρώσει γρήγορα μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου.

Στην πρώτη από τις ψηφοφορίες που διεξήχθησαν με στόχο να επιταχυνθεί η διαδικασία για να ολοκληρωθεί η γιγαντιαία συμφωνία ελευθέρου εμπορίου μεταξύ των ΗΠΑ και 11 χωρών της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού οι «αντάρτες» του κόμματος δεν ανταποκρίθηκαν στην έκκληση που τους είχε απευθύνει νωρίτερα ο πρόεδρος. Η πρόταση απορρίφθηκε, με ψήφους 302 κατά έναντι 126 υπέρ.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας TPP είναι η βασική οικονομική προτεραιότητα που θέτει ο Μπαράκ Ομπάμα για το δεύτερο μισό της θητείας του στον Λευκό Οίκο. Οι περισσότεροι Δημοκρατικοί βουλευτές ωστόσο τήρησαν εμφανώς εχθρική στάση απέναντι σε μια νέα μείωση των τελωνειακών δασμών που, όπως λένε, θα μπορούσε να οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών εργοστασίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ