Μπανγκλαντές: Νέα μέτρα από την Τετάρτη και για οκτώ ημέρες λόγω μεγάλης αύξησης της Covid-19

Οι αρχές του Μπανγκλαντές ζήτησαν να κλείσουν τα γραφεία και να ανασταλούν οι διεθνείς και εθνικές μεταφορές για οκτώ ημέρες από την Τετάρτη, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Η χώρα αυτή της νότιας Ασίας με 160 εκατομμύρια κατοίκους έχει καταγράψει συνολικά 684.756 κρούσματα covid-19 και 9.739 θανάτους. Τον τελευταίο μήνα ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού έχει επταπλασιαστεί και των θανάτων λόγω covid-19 έχει υπερδιπλασιαστεί.

“Όλα τα γραφεία και οι κυβερνητικοί, οι αυτόνομοι, οι ιδιωτικοί και οι ημικρατικοί οικονομικοί θεσμοί θα κλείσουν”, επεσήμανε η κυβέρνηση του Μπανγκλαντές σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ίδια, το μέτρο ισχύει ως τα μεσάνυχτα της 21ης Απριλίου.

“Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να λάβουμε αυτά τα μέτρα για να ανακόψουμε την εξάπλωση της covid-19”, δήλωσε ο Φάρχαντ Χοσάιν υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, λίγο πριν την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Τα νοσοκομεία των πόλεων του Μπανγκλαντές έχουν γεμίσει από ασθενείς με covid-19.

Oι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού θα ανασταλούν, όπως και τα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων. Παράλληλα όλα τα καταστήματα, με εξαίρεση αυτά που πωλούν τρόφιμα, θα κλείσουν, όμως οι αρχές θα επιτρέψουν στα εργοστάσια να παραμείνουν ανοικτά με την προϋπόθεση ότι θα διασφαλίσουν τη μετακίνηση των εργατών.

Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χαλέντα Ζία, 74 ετών, βρέθηκε θετική στην covid-19 χθες Κυριακή, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η πρώην πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές εκτίει ποινή κάθειρξης 10 ετών για διαφθορά όμως πέρυσι της επιτράπηκε να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι της στη Ντάκα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος