Μόσχα: Ουκρανοί εκτέλεσαν Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου

Array

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουκρανία εκτέλεσε περισσότερους από 10 Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου, με εξ επαφής πυροβολισμούς στο κεφάλι, κατηγορώντας το Κίεβο για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου τα οποία, σύμφωνα με την Μόσχα, η Δύση αγνοεί.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας ήταν μια απάντηση σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε σε ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο υποστηρίζει ότι δείχνει την εκτέλεση Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως ούτε το βίντεο, ούτε τον ισχυρισμό του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Αυτή η βάναυση δολοφονία Ρώσων στρατιωτικών δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το μοναδικό έγκλημα πολέμου», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. «Αυτή είναι κοινή πρακτική στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας που υποστηρίζεται ενεργά από το καθεστώς του Κιέβου και αγνοείται κατάφωρα από τους δυτικούς προστάτες του», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Το βίντεο δείχνει αυτό που φαίνεται να είναι Ρώσοι στρατιώτες ξαπλωμένοι στο έδαφος στη Μακιγίβκα στην ανατολική Ουκρανία, αφού είχαν παραδοθεί Στη συνέχεια ακούγονται πυροβολισμοί και το βίντεο δείχνει τα πτώματα. Η Ουκρανία έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου, καταγγελίες που η Ρωσία έχει αρνηθεί.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπογράμμισε ότι το βίντεο δείχνει «την εσκεμμένη και μεθοδική δολοφονία περισσότερων από δέκα ακινητοποιημένων Ρώσων στρατιωτών από εκφυλισμένους Ουκρανούς στρατιώτες με εξ επαφής πυροβολισμούς στο κεφάλι».

Συμπλήρωσε ότι το βίντεο αποτελεί ένδειξη της «αποτρόπαιας φύσης» του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του «καθεστώτος» του στο Κίεβο, σημειώνοντας ότι αυτός «θα απαντήσει ενώπιον του δικαστηρίου της Ιστορίας, του λαού της Ρωσίας και της Ουκρανίας». Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από το Κίεβο στην καταγγελία της Μόσχας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος