Μόσχα: Άνοιξε πυρ επειδή του ζήτησαν να φορέσει μάσκα – Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες (video)

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών σε κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών (υπάγεται στην αστυνομία) στα νοτιοανατολικά της Μόσχας, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της ρωσικής πρωτεύουσας, Σεργκέι Σομπιάνιν. Παράλληλα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τα θύματα και τις οικογένειές τους. Μεταξύ των τραυματιών είναι ένα κορίτσι 10 ετών, το οποίο νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο δράστης άρχισε να πυροβολεί επειδή αρνήθηκε να φορέσει μάσκα

Τα πυρά προήλθαν από έναν 45χρονο, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικό του τμήματος μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών. O αστυνομικός βρέθηκε τυχαία στο σημείο και κατάφερε να εξουδετερώσει τον δράστη.

Ο δράστης που ονομάζεται Σεργκέι Γκλάζοφ, πρώην αντισυνταγματάρχης, εμφανίστηκε με ένα πιστόλι. Άμεσα πυροβόλησε έναν από τους υπαλλήλους. Στη συνέχεια, κατεβαίνοντας  πυροβόλησε και τον φρουρό. Μετά άρχισε να πυροβολεί τους επισκέπτες, έναν άνδρας με ένα παιδί. Ο φύλακας καθώς και ο υπάλληλος πέθαναν ακαριαία».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ο δράστης εκτός από όπλο, έφερε μαζί του και μαχαίρι.
Ο συλληφθείς  δεν είναι σε θέση να εξηγήσει τα κίνητρα της πράξης του. Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε το Ria Novosti από την ανάκριση, o δράστης μιλάει χωρίς ειρμό στους αστυνομικούς, λέγοντας τους σκόρπιες σκέψεις για τον κορονοϊό και για την «παγκόσμια συνωμοσία».

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο δράστης ήταν σε κατάσταση εκτός ελέγχου. Η Ανακριτική Επιτροπή άνοιξε ποινική δικογραφία για τα άρθρα «Δολοφονία δυο ή περισσότερων προσώπων» (άρθρο 105.2 του Ποινικού Κώδικα) και «Παράνομη εμπορία όπλων» (άρθρο 222 του Ποινικού Κώδικα).

Ο συλληφθείς αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από οκτώ έτη έως και ισόβια κάθειρξη.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος