Μεξικό: Τέλος φιλιά & αγκαλιές στο Δημόσιο για την αποφυγή παρενόχλησης

Οι Μεξικανοί δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να αποφεύγουν τα φιλιά, τις αγκαλιές και τα κομπλιμέντα για τη φυσική εμφάνιση, ως μέρος ενός νέου κώδικα δεοντολογίας που στοχεύει στην καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο νέος κανονισμός, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καλεί τους αξιωματούχους να «αποφεύγουν συμπεριφορές» με «σωματική επαφή, υποδηλωτικής ή σεξουαλικής φύσης, όπως άγγιγμα, αγκαλιές και φιλιά».

Το κείμενο, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ άμεσα, ζητά επίσης να αποφεύγονται «σχόλια, πειράγματα, φιλοφρονήσεις ή αστεία με σεξουαλική χροιά προς ένα άλλο άτομο, όταν πρόκειται για τη φυσική του εμφάνιση». Μία εβδομάδα πριν από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ζητείται να μην δίνονται «δώρα που δείχνουν σεξουαλικό ενδιαφέρον» σε άλλο άτομο.

Οι παραβάτες του νέου κώδικα δεοντολογίας θα τιμωρούνται σύμφωνα με τους νόμους περί ευθύνης δημόσιας υπηρεσίας του Μεξικού.

Οι νέοι κανονισμοί έρχονται σε μια περίοδο που τα φεμινιστικά κινήματα σε όλη τη Λατινική Αμερική κινητοποιούνται κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας κατά των γυναικών.

Πηγή: Kurir.rs
Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος