Μεξικό: Πέθανε δίχρονη που έφαγε δηλητηριασμένα μπισκότα – Τα είχαν ρίξει στον σκύλο της οικογένειας

Ένα δίχρονο παιδί, στην πολιτεία Χαλίσκο του Μεξικού, πέθανε αφού έφαγε ένα μπισκότο με δηλητήριο που φέρεται να πέταξαν κάποιοι στο σκυλί της οικογένειας. Το κορίτσι Heidi Valerija φέρεται να έφαγε μέρος του δηλητηριασμένου μπισκότου και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο την 1η Φεβρουαρίου. 

Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου, Epigmenio Carrillo είπε ότι η αιτία του θανάτου της δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Ωστόσο, και το κατοικίδιο της οικογένειας υπέφερε από το ίδιο πρόβλημα. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Telediario Mexico, το κορίτσι υπέστη δύο αναπνευστικές ανακοπές, ενώ οι γιατροί έδιναν μάχη για να σώσουν τη ζωή της και τελικά πέθανε δύο ημέρες αργότερα. 

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας ανέφερε ότι δηλητηριάστηκε και ένα «κατοικίδιο», αλλά δεν είναι γνωστό αν τα περιστατικά σχετίζονται. Κάτοικος της περιοχής είπε: “Είναι αλήθεια ότι η είδηση ​​συγκλόνισε ολόκληρη την πόλη. Μάλιστα, τα κοινωνικά δίκτυα ξέσπασαν όταν έγινε γνωστό τι είχε συμβεί”. 

Κάτοικοι του Τοτοτλάν ισχυρίζονται ότι το κορίτσι δηλητηριάστηκε από κάποιον που στόχος του ήταν ένας σκύλος. Ο Carrillo δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αυτούς τους ισχυρισμούς και είπε ότι οι αρχές θα ανακοινώσουν τα στοιχεία μόλις εξακριβωθούν τα γεγονότα. Ωστόσο, ο Carrillo δήλωσε ότι ένα άλλο παιδί της περιοχής, φέρεται ότι ήταν έξι ετών, επίσης νοσηλεύτηκε λόγω δηλητηρίασης  με άγνωστη ουσία. 

Ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν η κατάσταση των παιδιών σχετίζεται με το νεκρό κορίτσι. Ο ακτιβιστής Arturo Islas Allende είπε: “Χάσαμε τη Valeria, χάσαμε ένα κοριτσάκι δύο ετών, εξαιτίας κάποιων αδίστακτων ατόμων που πέταξαν δηλητηριώδη γλυκά στο Tototlan, στο Jalisco. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είναι στη φυλακή”. 

Οι αρχές παρείχαν πλήρη υποστήριξη στην οικογένεια του θύματος καθώς η έρευνα συνεχίζεται. 

Πηγή: Kurir.rs/Mondo 

Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος