Σ. Αραβία, Νιγηρία εντόπισαν σε ταξιδιώτες τη νέα παραλλαγή – Βρέθηκε η Όμικρον σε δείγματα Οκτωβρίου στη Νιγηρία

Σαουδική Αραβία και Νιγηρία ανακοίνωσαν τον εντοπισμό των  πρώτων κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον σε ταξιδιώτες. Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ένα κρούσμα προερχόμενο από τη Βόρεια Αφρική και η Νιγηρία δύο από τη Νότια Αφρική.

To Κέντρο της Νιγηρίας Ελέγχου των Ασθενειών (NCDC) σημείωσε επίσης ότι η εκ των υστέρων ιχνηλάτηση του γονιδιώματος του ιού σε δείγματα, που ελήφθησαν τον Οκτώβριο από ταξιδιώτες που έφτασαν στη Νιγηρία και είχαν διαγνωσθεί θετικά στον νέο κορονοϊό, έδειξε ότι άλλος ένας άνθρωπος είχε προσβληθεί από την Όμικρον.

Το νέο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού, το οποίο καταγράφηκε πρώτα στη νότια Αφρική και το οποίο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), θέτει “πολύ υψηλό” κίνδυνο έξαρσης των κρουσμάτων, έχει προκαλέσει συναγερμό παγκοσμίως, ενώ το κλείσιμο των συνόρων επισκιάζει την οικονομική ανάκαμψη έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας.

“Δεδομένης της πολύ πιθανής αυξημένης μεταδοτικότητας του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον, είναι επιτακτική ανάγκη να τεθούν σε εφαρμογή μέτρα για να αναχαιτιστεί η μετάδοση στην κοινότητα”, σημειώνει επίσης το NCDC.

Η ανακοίνωση αυτή του NCDC γίνεται ενόψει της σημερινής συνάντησης που θα έχουν ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα και ο Νιγηριανός ομόλογός του Μουχαμάντου Μπουχάρι στην Αμπούτζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος