Μαλί: Επτάδυμα κυοφορεί μια 25χρονη

Μια 25χρονη από το Μαλί κυοφορεί επτάδυμα και αναμένεται να νοσηλευτεί στο Μαρόκο «για καλύτερη παρακολούθηση αυτής της ασυνήθιστης εγκυμοσύνης» όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η 25χρονη, που κατάγεται από το Τιμπουκτού, νοσηλεύεται εδώ και περίπου δύο εβδομάδες στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Point G στο Μπαμακό.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, η γυναίκα διανύει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της και οι ειδικοί ανησυχούν για την υγεία της αλλά και για τις πιθανότητες επιβίωσης των επτά εμβρύων.

Η 25χρονη θα συνοδεύεται στο Μαρόκο από τον γιατρό της και δύο μέλη της οικογένειάς της. Η μεταφορά της χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση και από τον μεταβατικό πρόεδρο Μπα Ντάου.

Η γέννηση επτάδυμων είναι εξαιρετικά σπάνιο γεγονός. Μεταξύ των καταγεγραμμένων περιπτώσεων είναι τα παιδιά ΜακΚόχι, τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια, που γεννήθηκαν το 1997 στην Αϊόβα των ΗΠΑ. Το 1998 μια 40χρονη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία γέννησε πρόωρα τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια που ζύγιζαν από 900 μέχρι 1.150 γραμμάρια το καθένα. Τον Αύγουστο του 2008 μια 27χρονη Αιγύπτια έφερε στον κόσμο, επίσης πρόωρα, επτά μωρά βάρους από 2 μέχρι 3 κιλά το καθένα.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος