ertnews.gr

Μαλαισία: Δεκάδες νεκροί από το ναυάγιο υπερφορτωμένου πλεούμενου με πρόσφυγες

22/07 20:31
Μαλαισία: Δεκάδες νεκροί από το ναυάγιο υπερφορτωμένου πλεούμενου με πρόσφυγες

epa04912081 Malaysian rescue team members arrive with a survivor (5-L) of a capsized boat in Hutan Melintang in Perak state, Malaysia, 04 September 2015. At least 16 people drowned on 03 September when a boat sank off Malaysia, a Malaysian Enforcement Agency district commander said. The vessel, believed to be carrying some 70 Indonesians, sank about 30 kilometres off Sabak Bernam town in Selangor state. Some 15 survivors have been accounted for and were being treated in hospital. EPA/AHMAD YUSNI

50 είναι οι νεκροί από το ναυάγιο ενός υπερφορτωμένου πλεούμενου με μετανάστες και πρόσφυγες ανοιχτά των δυτικών ακτών της Μαλαισίας μετά την περισυλλογή των σορών άλλων 35 θυμάτων της τραγωδίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Την Παρασκευή βρέθηκε και ένας επιζών του ναυαγίου, ο οποίος κατάφερε να μείνει ζωντανός για περισσότερο από ένα 24ωρο μέσα στη θάλασσα.

«35 σοροί περισυλλέγησαν από την Παρασκευή», δήλωσε αξιωματούχος της χώρας και πρόσθεσε πως «αναμένουμε να βρούμε κι’ άλλους νεκρούς εντός των προσεχών ημερών».

Το πλεούμενο ναυάγησε την Πέμπτη λόγω της κακοκαιρίας στα Στενά της Μάλακα, ανοιχτά της πόλης Σάμπακ Μπέρναμ, στην πολιτεία Σελανγκόρ.

Οι αρχές υπολογίζουν βάσει των μαρτυριών που συγκέντρωσαν από περίπου 20 επιζώντες, ότι το σκάφος μετέφερε έως και 80 ανθρώπους.

Η Μαλαισία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της νοτιοανατολικής Ασίας, προσελκύει οικονομικούς μετανάστες από γειτονικές χώρες που είναι πιο φτωχές, όπως η Ινδονησία, το Μπανγκλαντές και η Μιανμάρ.

Τουλάχιστον δύο εκατομμύρια παράτυποι μετανάστες, στην πλειονότητά τους από την Ινδονησία, εργάζονται στη Μαλαισία, σύμφωνα με υπολογισμούς.

Οι ναυτικές τραγωδίες αποτελούν ένα συχνό φαινόμενο, καθώς χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες προσπαθούν να φτάσουν στη Μαλαισία με αυτοσχέδια πλεούμενα, με την ελπίδα ότι εκεί θα βρουν δουλειά στον κατασκευαστικό τομέα, σε εργοστάσια ή σε φυτείες, τομείς στους οποίους συχνά αποφεύγουν να δουλεύουν οι Μαλαίοι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version