Μαχητικά Su-35S συνόδευσαν βομβαρδιστικό αεροσκάφος των ΗΠΑ πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό

Τρία ρωσικά μαχητικά Su-35S συνόδευσαν στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος B-52H της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. To αμερικανικό αεροσκάφος πλησίασε στα σύνορα του ρωσικού εναέριου χώρου, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Αμυντικής Διαχείρισης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το Κέντρο Αμυντικής Διαχείρισης, την Κυριακή τα ραντάρ των δυνάμεων αεράμυνας της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας εντόπισαν έναν εναέριο στόχο πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό να πλησιάζει τα σύνορα του ρωσικού εναέριου χώρου.

«Προκειμένου να αναγνωριστεί και να αναχαιτιστεί, τρία μαχητικά Su-35S από τις δυνάμεις αεράμυνας της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας απογειώθηκαν. Παραβιάσεις των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και επικίνδυνες προσεγγίσεις αεροσκαφών στον αέρα, δεν επιτρέπονται», ανέφερε το Εθνικό Κέντο Αμυντικής Διαχείρισης της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, μετά την απομάκρυνση του αεροσκάφους της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας από τα σύνορα του ρωσικού FIR, τα πληρώματα των ρωσικών μαχητικών Su-35S επέστρεψαν στα εγχώρια αεροδρόμιά τους.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος