Λονδίνο: Ο πρωθυπουργός «θα επιβάλλει» το νομοσχέδιο για την παράνομη μετανάστευση

Να παρακάμψει τη Βουλή των Λορδων εξετάζει ο βρετανός Πρωθυπουργός  για τη μεταναστευτική κρίση, όπου σύμφωνα με πληροφορίες των εφημερίδων Daily Express και Daily Telegraph , ο Ρίσι Σούνακ  έχει δηλώσει ότι είναι πρόθυμος να αψηφήσει τη Βουλή των Λόρδων και να επιβάλει τον προτεινόμενο νόμο του στο Κοινοβούλιο.

Η σκληρή θέση  από τον Πρωθυπουργό έρχεται μετά την απειλή της βουλής των Λόρδων  ότι θα καθυστερήσει τον προτεινόμενο νόμο για την αποτροπή μικρών σκαφών που διασχίζουν τη Μάγχη.

Τη Δευτέρα, ο κ. Σούνακ ανέφερε πτώση 20% στην παράνομη μετανάστευση στη Μάγχη μέχρι στιγμής για το 2023, καθώς ισχυρίστηκε ότι το σχέδιο του για μικρά σκάφη λειτουργεί .
Η συνολική πτώση θα μπορούσε εν μέρει να εξηγηθεί από τη μείωση κατά 90% των Αλβανών που διασχίζουν τη Μάγχη, ωστόσο τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι οι Τούρκοι μετανάστες που διασχίζουν με μικρά σκάφη έχει τριπλασιαστεί, ενώ το ποσοστό των Ινδών έχει πολλαπλασιαστεί επί οκτώ.
Επιπλέον,  η εφημερίδα Times επισημαίνει ότι οι Γάλλοι αναχαιτίζουν περισσότερες από τις μισές απόπειρες διέλευσης της Μάγχης για πρώτη φορά από τότε που οι μετανάστες άρχισαν να κάνουν το ταξίδι με μικρές βάρκες πριν από πέντε χρόνια.
Φέτος Γάλλοι αξιωματούχοι εμπόδισαν 8.635 άτομα να διασχίσουν τη Μάγχη ενώ 7.610 έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αξιωματούχοι της Συνοριακής Δύναμης δήλωσαν ότι τα στοιχεία ήταν σημάδι ότι η συμφωνία 480 εκατομμυρίων λιρών που έκλεισε ο Ρίσι Σουνάκ με τον Πρόεδρο Μακρόν τον Μάρτιο για να ενισχύσει τις γαλλικές περιπολίες άρχισε να αποδίδει αποτελέσματα.

Ανταπόκριση: Νατάσσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος