Λόγω πλήξης έκανε μήνυση στην εταιρεία που εργαζόταν και κέρδισε 40.000 ευρώ

Ενώ το φαινόμενο της υπερβολικής δραστηριότητας στη δουλειά έχει κυριεύσει τον κόσμο, μια ασυνήθιστη περίπτωση καταγράφεται στη Γαλλία. Ο Frederik Desnar ένιωθε ανεπαρκώς απασχολημένος στο χώρο εργασίας του, έτσι αποφάσισε να μηνύσει την εταιρεία στην οποία εργαζόταν. Για να γίνει ακόμα πιο ασυνήθιστη η όλη υπόθεση, κέρδισε τη διαμάχη στο δικαστήριο.

Το 2014, ο Frederik Desnar επέστρεψε στη δουλειά του κατασκευαστή αρωμάτων Interparfums μετά από επτάμηνη ασθένεια. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια λόγω κρίσης επιληψίας που υπέστη κατά την οδήγηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ένα ατύχημα που τον άφησε σε κώμα για αρκετές ημέρες.

Αν και ήταν εργατικός, μετά την επιστροφή του από την ασθένεια, η εταιρεία, σύμφωνα με τον ίδιο, τον παραμέλησε εντελώς, δούλευε κατά μέσο όρο μισή ώρα την ημέρα, χωρίς να πιέζει η εταιρεία για το πότε θα έρθει και πόσο καιρό θα έμενε στη δουλειά. κάθε μέρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Večernji, όλα κράτησαν τέσσερα χρόνια. «Ένιωθα άσχημα, χωρίς ενέργεια και θέληση και ντρεπόμουν που δεν άξιζα τον μισθό που έπαιρνα κάθε μήνα. Είχα την εντύπωση ότι ήμουν αόρατος σε αυτή την εταιρεία», είπε στο δικαστήριο ο Frederik Desnar.

Ο Βίκτορ Μπίλμπο, δικηγόρος του Ντεσνάρ, είπε ότι υπήρχε σχέση μεταξύ της εργασίας και της επιδείνωσης της υγείας του. Οι δικηγόροι υπεράσπισης της εταιρείας είπαν ότι ο Ντεσνάρ δεν είπε ποτέ τίποτα για το ότι βαριέται. Το 2020, ο Desnar υπέβαλε αγωγή στο εργατικό δικαστήριο και ζήτησε 360.000 ευρώ ως αποζημίωση. Αν και η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι ο Desnar δεν παραπονέθηκε ποτέ, το δικαστήριο συμφώνησε ότι “η αμέλεια είναι μια μορφή παρενόχλησης” και η ετυμηγορία επιβεβαιώθηκε από το Εφετείο του Παρισιού στα τέλη του 2020.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Γιελένα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος