Λίβανος: Λύτρα 400.000 δολαρίων ζητούν οι απαγωγείς Σαουδάραβα υπήκοου

Επίσημα ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας αποκάλυψαν ότι ένας Σαουδάραβας υπήκοος που εργαζόταν για τη Saudi Airlines απήχθη στη Βηρυτό το απόγευμα της Κυριακής, από επιχειρηματική περιοχή της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Tο σαουδαραβικό κανάλι Al-Ekhbariya ανέφερε ότι οι απαγωγείς ζήτησαν λύτρα 400.000 δολαρίων σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του απαχθέντος Σαουδάραβα.

Το αίτημα για λύτρα προήλθε μέσω τηλεφωνικού μηνύματος που εκδόθηκε από τα νότια προάστια της Βηρυτού, όπου εδρεύει η φιλοιρανική οργάνωση Χεζμπολάχ, σύμφωνα με την Al-Ikhbaria.

Στο ίδιο πλαίσιο, η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στον Λίβανο ανέφερε ότι «έλαβε επικοινωνία από την οικογένεια ενός πολίτη, ο οποίος έχασε την επαφή μαζί του τα ξημερώματα της Κυριακής».

Και πηγές ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης επιβεβαίωσαν στο «Sky News Arabia» ότι «η απαγωγή έγινε στον δρόμο του αεροδρομίου στη Βηρυτό και εμπίπτει στην κατηγορία των προσωπικών κινήτρων, μακριά από πολιτικά κίνητρα».

Εξήγησε ότι ο απαχθέντος Σαουδάραβας οδηγούσε ένα αυτοκίνητο “Grand Cherokee”, το οποίο είχε λιβανέζικη πινακίδα και ήταν ταξινομημένο στο όνομά του.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου Bassam Mawlawi ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter: “Έχουμε παρακολούθηση με το Τμήμα Πληροφοριών των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας από την Κυριακή το θέμα της απαγωγής ενός Σαουδάραβα πολίτη στη Βηρυτό. Είμαστε σε επαφή με κάθε λεπτομέρεια με τον πρέσβη Walid al-Bukhari», πρεσβευτής του Βασιλείου στη Βηρυτό.

Και ο υπουργός συνέχισε, “Πάντα, εργαζόμαστε για να απελευθερώσουμε κάθε πολίτη που υφίσταται οποιαδήποτε βλάβη στο λιβανέζικο έδαφος. Αυτό που συνέβη επηρεάζει τη σχέση του Λιβάνου με τα αδέρφια του και η τιμωρία για τους δράστες θα είναι σκληρή”.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος