Λίβανος: Ένας 15χρονος έχασε τη ζωή του βοηθώντας στην κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς στο βόρειο τμήμα της χώρας

Ένας 15χρονος έφηβος στον Λίβανο, που συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης μιας τεράστιας δασικής πυρκαγιάς στο βόρειο τμήμα της χώρας, έχασε τη ζωή του, ενώ οι πυροσβέστες δυσκολεύονται να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες οι οποίες πλέον απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Ο έφηβος, που έχασε τη ζωή του χθες Τετάρτη στην περιοχή Κουμπαγιάτ, προσπαθούσε μαζί με άλλους κατοίκους «που έσπευσαν στο σημείο να σβήσουν τη φωτιά», ανακοίνωσε η πολιτική προστασία του Λιβάνου.

Οκτώ ακόμη άνθρωποι χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία και 25 έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ενώ άλλοι 17 κάτοικοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν, ανακοίνωσε ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός.

«Η κατάσταση επί του πεδίου είναι τρομακτική», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Γεωργίας Αμπάς Μορτάντα. «Η πυρκαγιά είναι τεράστια, έχει καταστρέψει πολλές δασώδεις περιοχές και πλέον απειλεί σπίτια», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι απειλούνται και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

«Δεν έχουμε τη δυνατότητα να σβήσουμε την πυρκαγιά, γι’ αυτό ελπίζουμε ότι οι φιλικές μας χώρες θα βρεθούν στο πλευρό μας τις επόμενες ώρες», επεσήμανε ο Μορτάντα.

Κάθε χρόνο το καλοκαίρι, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών που ενισχύονται από την κλιματική αλλαγή, ο Λίβανος και η γειτονική Συρία αντιμετωπίζουν ολοένα και συχνότερα πυρκαγιές.

Τον Οκτώβριο του 2019 είχαν ξεσπάσει στον Λίβανο πυρκαγιές σε βουνά, νότια της Βηρυτού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος